Pobjednica Dore 2021.

Albina će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu s pjesmom "Tick-Tock", osvojila je najviše glasova publike i žirija!

Filip Rudan (FOTO: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Filip Rudan (FOTO: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Filip Rudan (FOTO: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) +0 Sandi Cenov Galerija

Dora 2021., izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije održala se u dvorani Marino Cvetković u Opatiji, a pobjednica je Albina Grčić i ona će nas predstavljati u Rotterdamu.

Završila je Dora, izbor hrvatske pjesmu za Pjesmu Eurovizije čiji će nas pobjednik ove godine u svibnju predstavljati u nizozemskom Rotterdamu.

Pogledaj i ovo Let 3 nismo ni odabrali pjesmu... Evo tko su favoriti za pobjedu na sljedećem Eurosongu, kladionice Hrvatskoj ne predviđaju dobar plasman!

Ovogodišnja je pobjednica je Albina Grčić. 

Natjecatelji su nastupili ovim redom: 

Na pozornicu Dore u Opatiji prva je stala Nina Kraljić s pjesmom "Rijeka". Pjevačica koja se već natjecala na Eurosongu pojavila se u haljini zanimljivog kroja, dok je na glavi imala perje. Društvo na pozornici pravili su joj plesači, a plesom oko šipke začinili su početak natjecanja. 

Odmah nakon Nine Kraljić, mladi pjevač Eric predstavio je svoju pjesmu "Reci mi". Zarazni pop ritam, sjajna animacija i Eric sam na pozornici riječi su kojima se ukratko može opisati dojam koji je ostavio.

Ella Orešković otpjevala je pjesmu "Come This Way". Kćer bivšeg premijera Tihomira Oreškovića na pozornici se pojavila sama, bez plesača, a pjesma dance ritma zvukom može stati uz bok popularnim svjetskim hitovima. 

Dvije godine nakon svog debija na Dori, Bernarda je svojim glasom ponovno ispunila dvoranu Marino Cvetković u Opatiji. Izvela je pjesmu "Colors" unutar svjetlosne instalacije na pozornici. 

Sandi Cenov izveo je baladu "Kriv", a na pozornicu je došao u decentnom kariranom plavom odijelu.

Pjevač ToMa je u društvu plesača izveo pjesmu pop-ritma "Ocean of Love". Dojam nastupa podigle su i šarene animacije, a pjesma veselog tona oduševila je sve prisutne. 

Baladom "Blind" Filip Rudan je ušao u konkurenciju za nastup na Eurosongu, a mladi pjevač na pozornici je pjesmu izveo bez plesača, samo s mikrofonom, gitarom i animacijama.

Beti Sudar ovo nije prvo natjecanje na Dori, a pjevačica se ovoga puta predstavila pjesmom "Ma zamisli". Vesela pjesma istaknula je njezin energični glas, a Beta je za svoj nastup odabrala svijetloplavu usku kombinaciju koja je naglasila i njezinu liniju.

Jure, Sandro, Luka i Joško su Cambi, a na Dori su otpjevali pjesmu "Zaljubljen". Crno-bijeli artistički pristup nastupu istaknuo se među natjecateljima, kao i njihovo višeglasje u maniri popularnih klapa. Dečki su u nastup uklopili i koreografiju te pirotehniku koja je sjajno pristala pjesmi "Zaljubljen". Publika je Cambi s pozornice ispratila ovacijama.

Ashley Colburn i Bojan Jambrošić u Opatiji su izveli pjesmu "Share the Love". 

O Brigiti Vuco posljednjih se dana dosta pisalo, a na pozornicu Dore pojavila se s pjesmom "Noći pijane". Kćer pjevača Siniše Vuce morala je nastupiti bez plesača zbog neopreza s testom na koronavirus, a obzirom na reakcije u dvorani Marino Cvetković, čini se kako je mnogima njezina pjesma trap ritma sjajno "sjela".

"She's Like a Dream" pjesma je kojom je Mia Negovetić sve ostavila bez teksta. Sjajna pjesma zaraznog ritma sjajno je pristala njezinu glasu, a Mia je za nastup osmislila koreografiju te je sve upotpunila futurističkim stilom.

Albina i njezina pjesma "Tick-Tock" ispunile su cijelu dvoranu sjajnom energijom, a pred sam završetak ovogodišnje Dore podigle su rasoploženje. Skupa s plesačima, mlada pjevačica je ostavila odličan dojam, a konkurencija za ovogodišnje izdanje Dore zaista je sve žešća kako se natjecanje bliži kraju.

"Zapjevaj, sloboda je!", poručili su na kraju Tony Cetinski i Kiki Rahimovski koji su zaključili natjecanje te su se 14. po redu predstavili publici. Za vizualni identitet su iskoristili šah, dok su se na video-zidu iza njih vrtili napisi "sloboda riječi" na nekoliko jezika.

Dora se održala u opatijskoj dvorani Marino Cvetković, ali bez publike zbog strogih epidemioloških mjera i pravila donesenih protiv pandemije koronavirusa.

Na pozornici izbora pojavilo se 14 finalista koje je stručni ocjenjivački sud odabrao i premijerno su izveli pjesme kojima su pokušali osvojiti žiri i publiku koja je za svoje favorite mogla glasati putem telefona.

Na Doru se ove godine vratila i jedna od pobjednica Vesna Pisarović koja je nastupila u show dijelu programa. Ona je na ovom izboru pobijedila davne 2002. godine s pjesmom "Sasvim sigurna" i na Eurosongu u Tallinu se plasirala na 11. mjesto.

  1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Iva Šarić Celebrity Mjesecima šuti da čeka dijete s našim nogometašem, a sad se prvi put oglasila na tu temu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene