Mrzio je slavu

Svijet je mislio kako živi život iz snova, a on se godinama borio s demonima i pio 20 tableta dnevno

Avicii (Foto: Profimedia) Avicii (Foto: Profimedia) Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Avicii (Foto: Profimedia) Avicii (Foto: Screenshot) Avicii (Foto: Profimedia) Avicii (FOTO: Getty) Avicii (Foto: Getty Images) Avicii (Foto: Profimedia) Avicii (Foto: AFP) Avicii : (Foto: Profimedia) Avicii (Foto: Instagram) +0 Avicii: (Foto: Instagram) Galerija

Krajem travnja 2018. godine svijet je šokirala vijest o smrti mladog glazbenika Aviciija.

Prizori iz dokumentarnog filma "Avicii: True Stories" malo će koga ostaviti ravnodušnim.

Pogledaj i ovo Avicii (Foto: Instagram) Posljednje zbogom Od njegove smrti prošlo je mjesec dana, ali još nije sahranjen: Aviciijeva obitelj fanove obavijestila o detaljima pogreba

Podsjetimo, krajem travnja 2018. godine svijet je šokirala vijest o smrti tada 28-godišnjeg glazbenika. Radilo se o jednom od najpoznatijih i najplaćenijih svjetskih DJ-a, mladom Šveđaninu Aviciiju, pravim imenom Tim Bergling. DJ je presudio sam sebi u svom domu u Omanu, a tome su prethodile i godine depresije, ali i problemi s alkoholizmom o kojima je povučeni glazbenik otvoreno pričao u intervjuima.

"Konstano putujem, život mi se svodi na kovčeg, dođete na to neko mjesto, svuda oko vas je besplatan alkohol, na neki način je čudno ako ne pijete. Bio sam toliko nervozan. Pijenje alkohola prešlo mi je u naviku jer se s vremenom počnete oslanjati na onu hrabrost i samopouzdanje koje dobijete od njega, a onda ubrzo postanete ovisni. Vjerojatno pijem više nego što bih trebao, ali imam pravilo – nikad ne pijem dva dana zaredom", otkrio je časopisu GQ 2013. godine.

Priznao je i kako zbog užurbanog načina života doslovno živi od brze hrane, energetskih pića i cigareta, a onda je odlučio povući se u mirovinu, zbog čega su njegovi obožavatelji, ali i obitelj i prijatelji mislili kako je napokon pronašao svoj mir.

"Moj život je jedno ludo putovanje. Počeo sam nastupati kad sam imao 16, a već s 18 sam krenuo na turneje. Od tada sam 100 posto u pokretu. Kad se s vremena na vrijeme osvrnem na svoj život zapitam se 'wow, jesam li ja to učinio?' Počeci karijere najbolje su razdoblje mog života. Jest da sam prošao kroz puno tjeskobe i stresa, ali vrijedilo je", izjavio je Avicii nakon toga pa nitko nije niti pomišljao na ovako tužni životni scenarij.

A bolji uvid u njegove životne borbe izvan pozornice dao je spomenuti dokumentarac još prije nekoliko mjeseci, a koji će se sljedeće subote emitirati na televizijskoj postaji BBC Three.

2014. godine glazbeniku su uklonjeni žučnjak i slijepo crijevo, nakon što je hospitaliziran tijekom australske turneje. Avicii je u alkoholu pokušavao naći spas od anksioznosti s kojom se nikada nije naučio nositi. U tom razdoblju propisan mu je koktel lijekova, među kojima je bio i Percocet koji izaziva ovisnost. U dokumentarcu tako stoji kako je u jednom trenutku DJ pio čak 20 tableta dnevno za koje su mu doktori rekli kako ne izazivaju ovisnost.

DJ u dokumentarcu traži doktore da ga puste iz bolnice kako bi mogao nastaviti s turnejom. Liječnici su mu tada savjetovali da to ne radi, jer ne može jesti i piti bez bolova. Unatoč tome, Avicii je ponovno počeo s nastupima, a u prosjeku je nastupao svaki treći dan. Obzirom da je stalno bio u centru pozornosti, što je istinski mrzio, anksioznost i depresija su se pogoršavali.

"Vidio sam druge kako rade iste stvari kao i ja i nije im bilo ništa. Počeo sam ludjeti. Imao sam sve što sam mislio da mi treba da budem sretan. Nisam si dao vremena da se odmorim i oporavim. Sve me boljelo i mislio sam da će mi od lijekova biti bolje."

No nije mu bilo bolje, zbog čega je glazbenik u jednom trenutku odlučio otkazati sve nastupe, otići u mirovinu te se posvetiti snimanju novog albuma daleko od svih i svega. U međuvremenu je prekinuo suradnju s menadžerom Arashom Pournourijem, no mirovina mu nije donijela toliko potrebni mir. Demoni su učinili svoje, a 2 godine kasnije presudio je sam sebi.

Njegova neutješna obitelj nakon njegove smrti osnovala je zakladu Tim Bergling koja se bori protiv samoubojstava i psihičkih bolesti.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Michelle Williams (Foto: Instagram) Phil Elverum (Foto: Profimedia) Michelle Williams (Foto: Instagram) Michelle Williams (Foto: Instagram) +6 Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Celebrity Oboje su na tragičan način izgubili velike ljubavi, a sad se rastaju nakon svega nekoliko mjeseci

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene