Ekskluzivne scene

Zbog ove uloge pokupio je hvalospjeve - i to ne samo zbog mišića!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmsko remek-djelo 'Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet' od ovoga četvrtka u domaćim kinima! Samo na Dnevnik.hr pogledajte i ekskluzivne scene iz filma.

Channinga Tatuma široka publika do sada je uglavnom navikla gledati u akcijama, komedijama ili tinejdžerskim plesnim filmovima gdje je ovaj mladi i perspektivni glumac pokazao široki dijapazon uloga koje, ruku na srce, i nisu bile previše glumački zahtjevne.

Pogledaj i ovo showbuzz Umjetnost ili zastrašujuće? FILMOVI KOJI PLAŠE Scene snimljene po istinitim događajima

Međutim, ovoga četvrtka u domaća kina dolazi film kojeg su mnogi kritičari proglasili jednim od najboljih prošle godine i u kojem je Tatum pobrao do sada najveće hvalospjeve za svoju glumačku izvedbu. Sam je glumac u jednom intervjuu izjavio da mu je ovo bio najzahtjevniji glumački posao – utjeloviti poznatog hrvača Marka Schultza.

OSCAR VEČERA Sljedeći put kad se svi sastanu, jedni će doma kao pobjednici!

Riječ je o trileru „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ snimljenom prema nevjerojatnim istinitim događajima koji su se odvili u SAD-u tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća. Ekskluzivno na portalu dnevnik.hr donosimo vam scenu iz ovog nadolazećeg filma kojeg je režirao Bennett Miller koji se do sada pokazao kao vrhunski redatelj, budući se u njegovom opusu nalaze „Capote“ (Philip Seymour Hoffman osvojio je svog prvog i jedinog Oscara baš za ulogu u ovom filmu) i „Igra pobjednika“ (nezaboravni Brad Pitt u ulozi karijere).

Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza bogataš John du Pont pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i „treniranje“ ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke. U početku je Mark opčinjen pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru. Njegovo ponašanje i okrutne psihološke igre uskoro počnu ugrožavati Markovo ionako poprilično nestabilno samopouzdanje. U međuvremenu, du Pont je fiksiran na Davea koji mu ne popušta i vjeruje da postoje stvari koje novac ne može kupiti. Uz rastuću du Pontovu paranoju i razdvojenost dvojice braće, ovaj trio uskoro kreće prema tragediji koju nitko nije mogao predvidjeti...

Uz Tatuma glavne uloge u filmu „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ tumače Steve Carrell, Mark Ruffalo, Sienna Miller i Vanessa Redgrave. Sam film dobio je čak pet nominacija za prestižnu nagradu Oscar uključujući one u kategorijama najbolje glavne muške uloge (Carrell), sporedne muške uloge (Ruffalo) te najboljeg redatelja (Miller).

Triler „Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet“ možete pogledati u kinima već od ovoga četvrtka, 5. veljače.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene