mjere i dalje stroge

Jedan od najvećih filmskih festivala u svijetu odgođen za nekoliko mjeseci zbog pandemije koronavirusa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Veliki godišnji festival sedme umjetnosti nije se održao u svibnju 2020. zbog pandemije.

Canneski festival, jedan od najvećih filmskih festivala u svijetu koji se inače održava u svibnju, ove će se godine održati u srpnju zbog pandemije koronavirusa, priopćili su u srijedu organizatori.

Pogledaj i ovo Rita Ora (Foto: Profimedia) Više otkrila nego sakrila Nova Playboyeva djevojka? Glumica bujno poprsje pokazala u haljini koja podsjeća na kostim zečica

"Kao što smo jesenas najavili, Međunarodni filmski festival u Cannesu ostavlja mogućnost pomicanja datuma ovisno o zdravstvenoj situaciji u svijetu. Tako će se festival, koji je prvotno bio planiran od 11. do 22. svibnja 2021., održati od 6. do 17. srpnja 2021.", navodi se u priopćenju.

Veliki godišnji festival sedme umjetnosti nije se održao u svibnju 2020. zbog pandemije. Umjesto toga, organizatori su donijeli odluku da će objaviti popis s nazivima 56 dugometražnih filmova koji će biti dio "službenog izbora u 2020."

Simbolično izdanje čak se i održalo jesenas uz prikazivanje četiriju filmova iz tog izbora. Cannes je više od festivala, on je posebno i važno mjesto prikazivanja novih francuskih i stranih filmova te platforma za nagrađivanje.

Ove godine, prvi veliki festival na rasporedu, Berlinale, već je odustao od klasičnog oblika: odgođen je za ožujak i natjecanje će se održati preko interneta zbog pandemije. Projekcije otvorene za publiku organizirat će se u lipnju.

(Hina)

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matthew Perry (Foto: Instagram) Jennifer Aniston (Foto: Getty Images) Jennifer Aniston (Foto: Getty Images) +0 Courteney Cox, Jennifer Aniston, Matt Le Blanc (Foto: Instagram) Celebrity Milijuni lajkova za najnoviju fotografiju Jennifer Aniston, svi su primijetili malu promjenu na koju se odvažila!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene