Izazivaju sudbinu

Ovakve stvari se ne rade - hoće li biti kažnjeni?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prijateljstvo u natjecateljskom showu nikada nije preporučljivo.. Kandidati si međusobno posuđuju namirnice, hoće li žiti to kazniti?

Simpatični glumac Ranko Zidarić u novoj emisiji je odlučio ´zasukati´rukave i pokazati svoje kulinarsko umijeće u punom sjaju.

Pogledaj i ovo showbuzz 'Toliko sam sretna i ponosna' Lana Klingor Mihić je nova hrvatska Celebrity MasterChefica

Na početku kuhanja je pokušavao patlidžan učiniti manje gorkim, a kad ga je Radovan upitao tko ga je to naučio otkrio je toj recepturi naučila teta, sestra njegova djeda. Čak je i biftek oblikovao u obliku pravokutnika, kako mu je odgovaralo, dok je ostatak pojeo. I u novoj epizodi prijateljskih zafrkancija između njega i Igora nije nedostajalo.

Sinoć nitko nije napustio najpoznatiji reality show!

Nakon Ivaninog i Igorovog jela, žiri je kušao i Rankov tanjur koji je bio zanimljivo prezentiran. ´Baš me zanima kako će reagirati na ovu instalaciju na tanjuru!´, mislio je hodajući prema vrhunskih kulinarskim znalcima. Andrej ga je upitao gdje je vidjeo ovakvu vrstu serviranja. ´Nigdje!´, priznao je glumac. Andrej je zaključio da je to s nekim razlogom. ´Inače osim ove originalnosti u serviranju bifteka, on je jako dobro pečen, fino je začinjen´, pohvalio ga je. Sve u svemu, jelo mu nije bilo loše, bilo je dosta jako i ukusno. ´Ja ti uopće ne zamjeram prezentaciju bifteka´, krenuo je Dino. Za razliku od Andreja, on je takvu vrstu prezentacije često vidjeo, samo mu je kopar malo ´stršao´ u okusima.Žiri je prije proglašenja u najpoznatiju reality kuhinju odlučio uvesti i ocjene. Dobiti što veći matematički zbroj nije bilo niti malo lako jer se procjenjivalo sve: od ideje preko prezentacije, termičke obrade i okusa sve do generalnog uspjeha jela, a na prvom mjestu ljestvice zablistao je upravo Ranko. ´Nisam se nešto posebno prenerazio što sam ispao najbolji. Jest da je to ´čudo MasterChefa´, kao najveće iznenađenje...Nemam pojma´, komentirao je u svom stilu veliku pobjedu.

Izazov ´Završi to jelo!´ je čini se, iz celebrity kandidata, izvukao njihov buntovnički duh! Na početku samog izazova Luka je priznao da su svi prijateljski nastrojeni i da si međusobno pomažu idejama i savjetima, a u novoj emisiji prijateljska priča između Igora i Ivane se nastavila. Igor je imao problema s guljenjem batata pa mu je Ivana pomogla, bez obzira na to što je bila u velikoj gužvi. No, i Ivani je trebala pomoć. U jednom trenutku joj je zatrebao med pa se došetala do Lukine radne jedinice i – poslužila.

´Uzela sam med od Luke jer je Luka moj prijatelj i s tim medom će se još neki okoristiti´, smijala se pjevačica. ´Posuđenu´ namirnicu u dućanu nije uzela jer je - nije vidjela. Igor joj je poručio da od Luke uzme meda i za njega, što je i napravila. ´Usprkos tome što mi ne smijemo međusobno ´dilati´ namirnice, mi to radimo jer smo buntovni. Nepokorena kuhinja!´, našalio je Mešin.

Hoće li ih žiri kazniti ili će im oprostiti ovakvo prijateljsko ponašanje?

Emilija se u novoj emisiji odlučila ´završiti´ zadani rimski njok i biftek bogatom kombinacijom okusa koji su sadržavali papriku, Mozzarellu, rajčicu, cikoriju i jaja, a svojom se verzijom najfinijeg komada mesa nije proslavila. Njok je odlučila prepeći, na njega je stavila reducirani umak te ga zapekla s mozzarellom. ´O bifteku ne mogu apsolutno ništa reći jer umirem od straha!´, brinula se za vrijeme njegova pečenja.

´Bože moj, kako sam ja ispekla taj biftek?´, mislila se Emilija hodajući prema žiriju. Dino je njezin biftek prerezao, ali je bio poprilično sirov. ´Odrezak mi se i dopada. Ovdje nedostaje soli, na jajima i cikoriji´, nastavio je s komentarima. Između mozzarelle i paprike mu je bilo previše češnjaka, ali na čudan, neugodan način. Njok s rajčicom je imao premalo rajčice. ´Emilija Vama, osim što ćemo Vam limitirati vrijeme, limitirat ćemo Vam i broj namirnica isto´, komentirao je Andrej. Primijetio je veliku količinu različitih okusa u jelu te mu se činilo da je svega bilo previše. Radovan je papriku u njezinom jelu prozvao neprijateljem. ´Malo ste to pretvorili u paprikaš, a to je prefino meso za paprikaš´, kazao je Radovan, poznat po tome što ovu namirnicu ne voli. ´Da li bih voljela ostati? Bih! Ali ako ispadnem, ok´, komentirala je Emilija nakon kušanja.

Dino je prije proglašenja pitao tko je sve kod kuće pripremao biftek. Javili su se samo Ranko i Luka, dok za rimski njok nitko ranije nije čuo. ´To objašnjava dosta!´, zaključio je kuhar i dodao da su se, s obzirom na to, dobro snašli s namirnicama. Žiri se odlučio da u ovoj emisiji ocijeni kandidate po osobnim kriterijima. Radovanovi kriteriji za ocjene od 1 do 10 su bili ideja, prezentacija i okus. Osim toga, žiri je ocjenjivao i termičku obradu te općeniti trud koji je uložen u jelo te kako su lica iz javnog života pripremili biftek i njok, kao i generalni uspjeh njihovog jela.

Matematički zbroj ocjena je članovima žirija pomogao kako bi složili rang listu, a prvo je mjesto osvojio Ranko. Potom su uslijedili Igor, Ivana, Nives i Irina. Luka i Emilija su potom pristupili žiriju. Dino je priznao da odluke o ispadanju više nisu lagane. Luku je njegova prezentacija gotovo poslala kući, dok je kod Emilije bilo previše nespojivih okusa te je njezino jelo bilo najmanje uspješno. ´Otkad sam došla u MasterChef sam znala i bila svjesna koliko toga znam i koliko toga ne znam. Bila sam svjesna svog tehničkog znanja, ali i neiskustva. Bilo je dosta stvari koje sam znala da mogu učiti i popraviti tako da su mi savjeti članova žirija, koje sam onako u off-u pitala, jako pomogli´, komentirala je Emilija svoj odlazak. Luki je žao što je Emilija ispala jer je super kuharica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene