borio se u tajnosti

O neizlječivoj bolesti od koje je preminuo partner Sandre Bullock puno se govorilo 2014. godine, evo kako se pokušala skrenuti pozornost na njezino postojanje

Sandra Bullock i Bryan Randall Sandra Bullock i Bryan Randall Profimedia 1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Bullock i Bryan Randall (Foto: Profimedia) Bryan Randall, Sandra Bullock (Foto: Profimedia) Bryan Randall (Foto: Profimedia) Sandra Bullock i Bryan Randall (Foto: Profimedia) Bryan Randall, Sandra Bullock Sandra Bullock - 1 Sandra Bullock Sandra Bullock Sandra Bullock (Foto: AFP) Sandra Bullock (Foto: AFP) +16 Sandra Bullock (Foto: IMDB) Galerija

Bryan Randall preminuo je od posljedica borbe s ALS-om, neizlječive bolesti o kojoj se puno govorilo 2014. godine.

Vijest o smrti dugogodišnjeg partnera glumice Sandre Bullock, Bryana Randalla odjeknula je u svijetu slavnih, nakon što je izgubio bitku s teškom bolesti s kojom se u tajnosti borio posljednje tri godine.

57-godišnji fotograf bolovao je od ALS-a, progresivne neurodegenerativne bolesti iliti miotrofične lateralne skleroze koja se još naziva i bolest Loua Gehriga, prema slavnom igraču bejzbola kojemu je dijagnosticirana 1939. godine. Dovodi do paralize mišića, nepokretnosti i naposljetku do smrti. ALS je jedna od najčešćih bolesti motorike, a od nje najčešće obolijevaju osobe srednje životne dobi, iako može svakoga pogoditi. Neizlječiva je, a njezin uzrok još uvijek nije točno otkriven.

Rani simptomi bolesti očituju se kao slabost u mišićima, grčenje ili trzanje u rukama i nogama. Javljaju se problemi s podizanjem stopala, a u nogama i rukama može se osjećati neprestana slabost. Usto, oboljela osoba može početi nerazgovijetno govoriti, otežano gutati te osjećati grčeve u rukama, ramenima i jeziku, a simptomi s vremenom postaju sve gori.

Oboljeli više ne mogu hodati, gutati i govoriti, na kraju ni disati. U posljednjoj fazi nastupa potpuna paraliza, ali mozak i dalje normalno funkcionira. Cijelo vrijeme imaju osjećaj neugodne boli koja se uspoređuje s osjećajem koji se javlja kada netko bude zaliven ledenom vodom. Upravo je to bio razlog hit-pokreta na društvenim mrežama "ice buckett challenge" kojim se 2014. godine htjela skrenuti pozornost na tu bolest.

Vijest o Bryanovoj smrti objavili su i potvrdili članovi njegove obitelji. 

"S velikom tugom javljamo da je Bryan preminuo 5. kolovoza nakon trogodišnje borbe s ALS-om. Bryan je borbu s bolesti odlučio zadržati u privatnosti, a mi smo dali sve od sebe da ispoštujemo njegov zahtjev. Neizmjerno smo zahvalni neumornim liječnicima koji su zajedno s nama prolazili kroz ovaj njegov put, kao i medicinskim sestrama, koje su često žrtvovale vlastite obitelji da bi bile s nama. U ovom trenutku molimo za privatnost kako bismo tugovali i pokušali se pomiriti s činjenicom da Bryana više nema", stoji u priopćenju njegove obitelji.

Sandra Bullock je Bryana upoznala 2015. godine, kada je fotografirao rođendan njezina sina Louisa, a njihov sudbonosni susret dogodio se pet godina nakon njezina turbulentnog razvoda od Jesseja Jamesa.

Zadnji put su skupa u javnosti viđeni u srpnju 2020. godine, kada je glumica uhvaćena kako s obožavanjem gleda ljubav svog života. Par nije imao zajedničku djecu, ali zajedno su odgajali Sandrinu posvojenu djecu - sina Louisa (13) i kćer Lailu (11), a Bryan ima i odraslu kćer Skylar iz prethodne veze.

Iako su Sandra i Bryan svoju vezu čuvali od očiju javnosti, glumica je 2021. godine Jadi Pinkett Smith ipak ispričala ponešto o njemu, kao i o teškom razvodu kroz koji je prošla.

"Pronašla sam ljubav svog života, imamo dvoje prekrasne djece, to jest troje, tu je i njegova starija kćer. I to je najbolja stvar koja mi se mogla dogoditi", rekla je tada.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Bullock i Bryan Randall (Foto: Profimedia) Sandra Bullock i Bryan Randall (Foto: Profimedia) Bryan Randall, Sandra Bullock (Foto: Profimedia) Bryan Randall (Foto: Profimedia) +26 Sandra Bullock Celebrity Preminuo dugogodišnji partner Sandre Bullock, izgubio je bitku s teškom bolešću s kojom se borio zadnje tri godine

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Heidi Klum - 2 Heidi Klum - 1 Heidi Klum - 4 Heidi Klum i Tom Kaulitz - 2 +25 Heidi Klum i Tom Kaulitz - 6 Celebrity Pored badića iz kojeg grudi na pola vire, sadržaj koji je držala u rukama jedva da je netko i primijetio!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene