posljednje zbogom

Brojne kolege i prijatelji opraštaju se od Sidneya Poitiera dirljivim riječima: "Naučio nas je kako doći do zvijezda..."

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brojne kolege i prijatelji na duštvenim mrežama se opraštaju od holivudske legende, glumca Sidneya Poitiera.

Fred Mitchell, ministar vanjskih poslova Bahama, potvrdio je u petak vijest o smrti holivudske legende Sidneyja Poitiera. Ovaj veliki glumac preminuo je u 95. godini, a brojne kolege i prijatelji opraštaju se od njega dirljivim riječima.

"Sidney Poitier. Kakav odličan glumac. Jedinstveni. Bio je topla, veličanstvena osoba. Počivaj u miru gospodine. S ljubavlju", napisao je glumac Jeffrey Wright. "Da poželiš nebo, napisao bih po nebu slovima velikim tisuću metara. Gospodinu... S ljubavlju. Sidney Poitier nas je naučio kako doći do zvijezda", napisala je na svom profilu Whoopi Goldberg.

"Počivaj u miru Sidney Poitier. Hvala ti što si bio toliko dobar te za svaka vrata koja si razbio, kao i svaku pljusku koju si dao zauzvrat", napisala je glumica Anika Noni Rose. "Nikada riječima neću moći opisati koliko je tvoj rad utjecao na moj život", napisala je Viola Davis.

"Sidney Poitier. Apsolutna legenda. Jedan od najvećih", napisao je glumac Joseph Gordon-Levitt na društvenim mrežama.

Sidney Poitier je zbog iznimnog doprinosa filmu dobio prestižnog Oscara za životno djelo, kao i nagradu BAFTA za životno djelo. Kraljica Elizabeta imenovala ga je vitezom još davne 1974. godine, a Poitier je je skoro do kraja svog života povremeno glumio, iako se umirovio još 80-ih godina.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene