Skidaju stigmu

Svjetske zvijezde koje su otvoreno progovorile o svojim teškim bolestima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Posljednjih dana svjetske zvijezde češće no ikad priznaju i izlaze u javnost s detaljima o svojim zdravstvenim problemima. Ovih dana učinile su to zaista slavne dame.

Unatoč tome što imaju milijune, slavu, obožavatelje i moć, i oni su pred jednim nemoćni. Kada bolest dođe, i oni imaju jednu jedinu želju – ozdraviti. Žele da noćna mora završi. Ovih dana svjetske zvijezde nešto češće no nekad priznaju i izlaze u javnost s detaljima o svojim zdravstvenim stanjima. I hvala im na tome jer skidaju stigmu s određenih zdravstvenih problema te upoznaju javnost s njima. A vrlo vjerojatno i pomažu nekim ljudima da se lakše nose s vlastitim problemima.

Pogledaj i ovo Elton John (Foto: AFP) Zamjerili su im se Zabranjen im ulazak u zemlju: Ovim zvijezdama ni slava ni bogatstvo nisu pomogli s vlastima

Tako je posljednjih tjedana u javnost istupila Lady Gaga otkrivši da zbog bolesti otkazuje svjetsku turneju. Trebala je na turneju krenuti 21. rujna iz Barcelone, no fizički ne može izdržati iscrpljujući tempo turneje. "Lady Gaga trpi jaku fizičku bol koja ju sprječava da nastupa. Ostaje pod liječničkom skrbi profesionalaca koji su i predložili odgodu", rekao je menadžer. Otkrila je i da boluje od fibromialgije, bolesti nepoznata uzroka koju karakteriziraju duboki bolovi, osjetljivost i zakočenje mišića, tetivnih pripoja i susjednih mekih tkiva. Gaga je zbog činjenice da se bolest teško dijagnosticira čak snimila i dokumentarni film kako bi pomogla ljudima koji pate od istih simptoma i bolesti, a da to možda i ne znaju.

Njezina mlađa kolegica Selena Gomez otkrila je nedavno da je ovog ljeta transplatirala bubreg. Donirala joj ga je prijateljica Francia Raisa. Tijekom ljeta Gomez se povukla na neko vrijeme, i dok su tabloidi pretpostavljali zašto, ona je u tišini spašavala svoj život.

"Svjesna sam da su neki od mojih obožavatelja primijetili da sam se pritajila dio ljeta te da su se pitali zašto nisam promovirala svoju glazbu, na koju sam jako ponosna. Naime, saznala sam da trebam transplantirati bubreg zbog lupusa te sam se oporavljala. Morala sam to napraviti za svoje zdravlje", napisala je pjevačica na Instagramu. Zahvalila je tada svojoj prijateljici, govoreći da joj je Raisa dala novi život i podnijela za nju najveću žrtvu. O teškom periodu kasnije je progovorila i Selenina majka rekavši da je nakon svega dobila još jednu kćer – upravo Franciju, koja je humanom gestom spasila život svoje prijateljice. Selena Gomez možda je i najpoznatnija osoba koja boluje od lupusa te često upozorava na tu podmuklu bolest, koja je još uvijek jako malo istražena.

I glumica Kate Walsh, našoj publici najpoznatija po ulozi u seriji "Uvod u anatomiju", otkrila je nedavno da je mislila da je njezin život gotov. Naime, dijagnosticiran joj je tumor na mozgu. Izraslina veličine limuna bila je, srećom, benigna, no svejedno dovoljna da joj stvori velike zdravstvene probleme. Čim je čula strašnu dijagnozu, Kate je shvatila da se mora dobro pobrinuti za sebe. Nakon tri dana otišla je na zahvat kojim je tumor uklonjen, a ona se sljedećih mjeseci posvetila prvenstveno sebi i svom zdravlju.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene