''bizarno je to...''

Zna se zašto je sarajevski glumac priveden na aerodromu u Beogradu: ''Proglašen je opasnim po sigurnost zemlje''

Feđa Štukan Feđa Štukan Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Bosanskohercegovački glumac i spisatelj Feđa Štukan bit će u ponedjeljak deportiran za Sarajevo nakon što je u nedjelju zadržan u Zračnoj luci Nikola Tesla, a policija mu je uručila rješenje da predstavlja sigurnosnu ugrozu po Srbiju, potvrdio je Hini njegov odvjetnik.

Štukan je u nedjelju navečer trebao gostovati na regionalnom festivalu Krokodil, ali je zadržan na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu.

Štukanov odvjetnik Sead Spahović kaže da u formalnopravnom smislu Štukan nije ni priveden, ni uhićen, ni pritvoren, samo je izveden iz reda za kontrolu putovnica i izoliran do prvog leta za Sarajevo.

Pravnog lijeka za rješenje koje mu je uručila policija nema, rekao je Spahović te naveo da se taj dokument temelji "na procjenama službenih tijela", ali da u njemu nije obrazloženo na koji način Štukan ugrožava nacionalnu sigurnost Srbije.

"Bizarno je da je Štukan proglašen opasnim po sigurnost zemlje, a da u rješenju nigdje nije navedena argumentacija na koju se MUP poziva u tom dokumentu, niti što je konkretno učinio i kako da bi predstavljao opasnost po nacionalnu sigurnost. Ovo je nesumnjivo politički čin, a način na koji je to izvedeno u pravu se zove - zlouporaba diskrecijske ocjene", ocijenio je Spahović.

Feđa Štukan i ranije je imao gotovo identičnu situaciju s policijom kada mu nije bio dopušten ulazak u Srbiju, što je uslijedilo poslije njegova sudjelovanja na prosvjedima "Srbija protiv nasilja" i podrške stotinama tisuća građana koji su danima demonstrirali ulicama Beograda i drugih gradova poslije dva masovna ubojstva u svibnju 2023.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon toga ga je nazvao kriminalcem, a provladini tabloidi i portal lista "Politika" muslimanskim ekstremistom, tvrdeći da je "na prosvjedu oporbe pozvao na nasilje i predložio subverzivne akcije".

Štukan je za N1 rekao da smatra besmislenim to što je označen kao sigurnosna prijetnja za Srbiju, a ocijenio je da se radi o "namještenom" procesu.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 12 Ivana Knoll - 11 +25 Ivana Knoll - 10 Celebrity Knoll objavila snimku iz Leipziga uoči utakmice, pogledajte djelić atmosfere: ''Najbolja atmosfera dosad!''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Magdalena Keškić - 5 Magdalena Keškić - 4 Magdalena Keškić - 6 Magdalena Keškić - 3 +25 Magdalena Keškić - 2 Celebrity Hrvatica iz Njemačke bodri vatrene u donjem rublju s prigodnim uzorkom, fanovi u šoku: "Dobit ću infarkt!"

Pogledaji ovo Vanna - 2 Celebrity Predivna Vanna u kratkoj haljini pokazala noge, svi se slažu da s godinama izgleda samo sve bolje! Pogledaji ovo Iris Livaja - 2 Celebrity Iris Livaja mamila je poglede u prozirnom topu koji je istaknuo njezin isklesani trbuh Pogledaji ovo Ivana Knoll - 2 Celebrity Knoll objavila snimku iz Leipziga uoči utakmice, pogledajte djelić atmosfere: ''Najbolja atmosfera dosad!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene