Bruse se posljednji detalji

Naš predsjednik i prva dama svjedočit će povijesnom događanju, a morat će pratiti i posebna pravila

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Pripreme za krunidbu - 6 Pripreme za krunidbu - 5 Pripreme za krunidbu - 4 Pripreme za krunidbu - 3 Pripreme za krunidbu - 2 Pripreme za krunidbu - 1 Kralj Charles i Camilla Kralj Charles Kralj Charles III. Kralj Charles III. - 1 +19 Kralj Charles III. Galerija

Kraljevska krunidba se bliži, a ovom povijesnom događanju prisustvovat će i naš predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović. Što će odjenuti i što se još priprema za ovaj dan pogledajte u prilogu.

Pripreme za krunidbu sve su intenzivnije. Za put se pripremaju i predsjednik Milanović i prva dama. Pomno je osmišljen svaki detalj, pa je tako kralj dao i posebne naputke za odijevanje. Na pogrebu kraljice Elizabete Sanja Musić Milanović nosila je crni kaput sa satenskim pojasom.

Pogledaj i ovo Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović - 2 podrška jedno drugom Zoran Milanović i supruga Sanja zajedno su više od 30 godina, a evo kako je započela njihova ljubavna priča!

Što će biti njezin odabir za krunidbu, još ne otkriva, ali pitali smo Ivana Friščića, dizajnera čija je odijela prva dama već nosila - kakva je odjeća prigodna.

''Prva dama će vjerojatno posegnuti za nečim svečanim, jer ako gledamo dress code koji je najavljen - biznis, to je nešto što je u ženskom odijevanju poslovna haljina pa ona nekako ne dolazi u obzir već će se voditi time da to bude zlatni tonovi, crne nijanse, večernje haljine koje bismo mogli inače vidjeti na crvenom tepihu'', rekao je Ivan Friščić.

I Hrvatska priprema nešto posebno za krunidbu. Neslužbeno doznajemo da će ceremonija praćenja krunidbe biti organizirana u Osijeku u arheološkom muzeju. Tamo će krunidbu gledati i britanski veleposlanik zajedno s uzvanicima, među njima i osječkim gradonačelnikom. Pit će se Iločki traminac kojeg kraljevska obitelj voli i koji je služen na Krunidbi Elizabete II. Ali možda se to vino bude pilo i na samom dvoru.

''Mi smo zainteresirani svakako za slanje vina na engleski dvor i upravo je taj postupak u pregovorima s tim da bi mi ove godine na krunidbu kralja Charlsa poslali određenu količinu traminca kao poklon kraljevskoj obitelji'', kazala je Vesn Štajner. 

Detalji ceremonije otkrivaju se na kapaljku. A najvjerojatnije će dan prije krunidbe kralj Charls i supruga Kamila u popodnevnim satima održati prijam za uzvanike.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene