Zanimljivi detalji

Slavni tajni agent za film je dobio 85 odijela, a legendarni glumac sam je izveo većinu akcijskih scena

Daniel Craig (Foto: Profimedia) Daniel Craig (Foto: Profimedia) Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Daniel Craig (Foto: Profimedia) Galerija

Jamesa Bonda je glumac Daniel Craig treći put utjelovio u filmu "Skyfall". Brojni zanimljivi detalje prate ovu veliku filmsku uspješnicu iz 2012. godine.

Film "Skyfall" objavljen 2012. godine 23. je film po redu o slavnom tajnom agentu Jamesu Bondu. Njega je utjelovio Daniel Craig, što je ujedno i treći film o Bodnu u kojem on glumi. Nakon objave filma svijetom je odjeknula istoimena pjesma u izvedbi Adele koja je pobrala brojne nagrade, između ostalih nagradu Oscar za najbolju originalnu pjesmu te Grammy nagradu.

Pogledaj i ovo Aaron Taylor-Johnson i Sam Taylor-Johnson par koji ruši predrasude Dok o njemu bruji cijeli svijet, zgodni glumac još je jednom pokazao koliko je zaljubljen u svoju 24 godine stariju suprugu!

Iako u svakom filmu akcijske uloge uglavnom izvode kaskaderi, Daniel Craig je većinu uloga odglumio sam. "Craig je vrlo važan faktor u snimanju, a sam je imao veliki doprinos akcijskim scenama", istaknula je producentica filma Barbara Broccoli, koja kaže kako je inzistirao da sam sve odradi. Upravo zbog toga brojne su scene i na snimanju bile dosta napete, a producentski tim kaže kako im je srce bilo "u peti" čitavo vrijeme.

Za potrebe filma izrađeno je čak 85 odijela s potpisom Toma Forda. Trideset odijela izrađeno je isključivo za Daniela Craiga, a ostale za njegove dvojnike. Gotovo u svakoj sceni Craig se pojavljuje u drugačijem odijelu, što nije odmah uočljivo, osim ako niste baš veliki fan.

Slavni Bond dobio je 2012. godine osobni poziv britanski poziv kraljice Elizabete, s kojom je otvorio Olimpijske igre u Londonu. Dvojac je scenom posuđenom upravo iz filma o Jamesu Bondu oduševio publiku.

Lik Jamesa Bonda inače ima putovnicu koja je izrađena kako bi izgledala kao važeći dokument, a istu takvu dobio je i Daniel Craig. Ipak, zbog mjera sigurnosti, iako izgleda kao prva putovnica, sadrži podatke koji bi odmah alarmirali nadležne institucije da se radi o "umjetnoj" putovnici kako je netko ne bi zloupotrijebio.

Prema podacima IMDB-a, "Skyfall" je prvi film o Jamesu Bondu u kojem se jasno čuje da je netko od likova opsovao, bez centure.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene