obara sve rekorde

Kazališna hit-predstava o životu Lepe Brene za Dan žena stiže u Zagreb, ganula je i legendarnu pjevačicu!

Predstava Lepa Brena Project - 1 Predstava Lepa Brena Project - 1 PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Predstava Lepa Brena Project - 3 Predstava Lepa Brena Project - 2 +0 Predstava Lepa Brena Project - 1 Galerija

Kazališna hit-predstava o životu Lepe Brene stiže u kazalište Kerempuh 7. i 8. ožujka. Brenu glumi popularna Jasna Đuričić, nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida”.

Dan žena ovog će ožujka ljubitelji kazališta, ali i Lepe Brene obilježiti u Zagrebu i to na najposebniji način – hit predstavom u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Pogledaj i ovo Lepa Brena Project - 4 velik interes publike Kazališna hit-predstava "Lepa Brena Project" vraća se u Zagreb i Rijeku, a prvi put stiže i u Split!

U glumačko-pjevačko-plesnom komadu "Lepa Brena project", problematizira se fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku.

Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri glumice Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović te jedan glumac Vlada Aleksić.

Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.

Nakon uspješne beogradske premijere, nevjerojatna kazališna priča beogradskog Bitef Teatra "Lepa Brena project" stiže na gostovanje i u hrvatsku metropolu 7. i 8. ožujka. Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

"Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati", izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Ova kazališna hit predstava od trenutka premijere obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a osim uobičajene publike privlači i gledatelje koji nikad prije nisu ušli u teatar.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 1 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 2 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 3 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 4 +9 San Remo Zanimljivosti Kako danas izgleda stan iz serije "Lud, zbunjen, normalan"? "Možda ću vas sada razočarati, ali…"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ojdanić - 1 Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić - 1 +26 Ecija Ojdanić Celebrity Naša glumica u 49. godini očarala u haljini s dekolteom do pupka, i sama je jedva dočekala da se ovako sredi!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene