Cabaret "Preko veze"

Je li u Hrvatskoj najbolje živjeti "preko veze" ili je to bez veze? Saznajte u koprodukciji kazališta Kerempuh i Moruzgva

Kazalište Kerempuh (Foto: Kazalište Kerempuh) Kazalište Kerempuh (Foto: Kazalište Kerempuh) Foto: kazalište kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva priprema novu predstavu Cabaret „Preko veze“ Ivana Lea Leme, koja će se premijerno izvesti u nedjelju 17. veljače 2019. na sceni kazališta Kerempuh.

Kao što i sam naslov implicira, ova predstava kroz kabaretsku formu, tarantinovski bizarnim i almodovarovski melodramatičnim stand-up monolozima, prošaranim burlesknim točkama, komentira hrvatski i globalni društveno-politički aktualitet. Fabule se pletu nitima “veza i vezica”, a na publici je da procijeni je li “život preko veze” bezveze.

Pogledaj i ovo showbuzz Zabava zagarantirana! "Raspad sistema": Nova Kerempuhova predstava koja urnebesno uništava samu sebe

No društveno politička stvarnost samo je celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede četiriju ženskih likova, čije bizarne životne priče predstava prati.

U predstavi igraju Mila Elegović, Jelena Miholjević / Ana Begić, Linda Begonja / Ecija Ojdanić, Ana Maras Harmander / Mirela Videk Hranjec. Glazbu potpisuje Zvonimir Dusper, kostimografiju Mirjana Zagorec, scenografiju Irena Kraljić, koreografiju Leo Mujić, a oblikovanje svjetla Martin Šatović.

Najavljujući svoj novi kazališni projekt, autor Ivan Leo Lemo rekao je:

„Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo 'preko veze', ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, 'povući će veze' za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike, zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže - ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!

Pretpremijere će se održati 14. i 15. 2. 2019. u 20 sati, a praizvedba 17. 2. 2019. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene