Premijera

MLADEЖ BEZ BOGA: Novi kazališni projekt MONTAЖTROJA uskoro na sceni Zagrebačkog kazališta mladih

Montažstroj ponovno na sceni ZKM-a (Foto: ZKM) Montažstroj ponovno na sceni ZKM-a (Foto: ZKM) Foto: zkm

Premijera predstave MLADEЖ BEZ BOGA autora Boruta Šeparovića, u koprodukciji ZKM-a, MONTAЖTROJA i Akademije dramske umjetnosti, održat će se u petak, 22. veljače 2019. u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

U romanu "Mladež bez Boga" dječaci na školskom izletu prolaze kroz svoju katarzu u igri moći koja završi ubojstvom. S druge strane, jedan od Berardijevih heroja, osamnaestogodišnji Eric Harris, Von Horváthov imaginarni izlet transponira u težnju za postojanjem ultimativnog oblika videoigrice Doom, u kojoj bi slabiji dio čovječanstva završio pod nogama jakih.

Pogledaj i ovo Predstava \"Proba orkestra\" u ZKM-u (Foto: ZKM) "Proba Orkestra" u ZKM-u Zaigrani raspad metaforičnog orkestra koji svira u tonu ljudskih mana: Topli kaos društva u kojem je harmonija tek daleki ideal

Obje te matrice iskoraknule su iz prostora fikcije; prva je pritom dovela do krvavog rata u prvoj polovici 20. stoljeća, a druga, zamišljena kao videoigra, do masovnog ubojstva učenika u srednjoj školi Columbine.

U dosluhu s tim, i ova predstava propituje odgovornost pojedinca u smislu šireg sociološkog i političkog konteksta, ne iz razloga relativizacije istine, već iz potrebe za upućivanjem na širu društvenu odgovornost u sustavu koji težeći savršenstvu ne bira žrtve, kao što ni ne žali za izgubljenim životima.

Ova je predstava autorski projekt redatelja Boruta Šeparovića po motivima istoimenog romana Ödöna von Horvátha, inspiriran djelom Franca Bifa Berardija “Heroji”. Glume Boris Barukčić, Lucija Dujmović, Ivana Gulin, Ugo Korani, Ivan Pašalić, Bernard Tomić, Rakan Rushaidat

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene