kakvi su vaši dojmovi?

Animacija je zaista prekrasna, ali duša ovog filma nije zasjala kao neke od prethodnih Disneyevih uspješnica

Želja film Želja film Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Želja film Galerija

Wish je najnoviji animirani film koji je izašao iz studija famoznog Disneya. Prati priču Ashe (Ariana DeBose) u Kraljevstvu Rosas koja upućuje molbu zvijezdama u trenutku kada joj je to najpotrebnije. Uskoro se nađe u bliskom susretom s pravom čarobnom zvijezdom, i upravo tu priča u potpunosti pada.

Redatelji Chris Buck i Fawn Veerasunthorn su imali zadatak da za Disneyevu stotu obljetnicu naprave magičan animirani film koji će parirati megapopularnim filmovima poput Encantoa ili Frozena.

Iako je ovo i dalje film koji će oduševiti najmanju publiku, Disneyevi filmovi su sinonim za filmove svih generacija, što sa Wishe nažalost neće biti slučaj. Film ima sve ono što ima i bilo koji drugi animirani film, a to su prekrasna scenografija, odlična glazba, zlikovac, heroj/heroina, i nezaobilazan sretan kraj.

Ono što ovaj film nema jeste dubina, kao što je to slučaj sa na primjer Encantnom, ili odlično napisane likove kao u Frozenu. Jedina dva lika koja su razvijena do kraja su lik Ashe i zlog kralja Magnifica. On simbolizira vlast, a ona simbolizira osjećaj revolucije, i zajednice. Ostali likovi su tu samo onako, te nam nikada nije jasno kakvi su, tko su, pa se čini kao da popunjavaju prazne prostore u kadru. Buck i Veerasunthorn zaista jesu imali izazovan zadatak napraviti animirani film koji će obilježiti stotinu godina Walt Disney Animation Studiosa, te se čini kako su iz ogromne želje da naprave nešto posebno, napravili prosječan crtani film.

Osim animacije, koja je besprijekorni hibrid 2D i 3D animacije, u Wishu su kreatori ubacili svaki stereotip koji postoji kada vam padne na pamet Disneyev film. To i ne bi bilo toliko loše da su dali prostora i vremena za razraditi tako veliku ideju, napisati bolje likove, i jasnije sažeti glavnu ideju filma. Osobno, fali mi onaj X faktor koji Disney vrlo dobro zna imati u svojim filmovima, ali kada je u pitanju Wish kao da se pogubio iz želje da stavi sve i svašta samo radi obilježavanja velike obljetnice.

Wish se površinski bavi s nekim zanimljivim idejama, poput borbe i napornog rada koji dolazi s pokušajem ispunjenja životnih snova, ali nikada dovoljno ne zadire u srž tako jedne bitne tematike. Vjerojatno je to razlog što je i sam kraj poprilično mlak. Kraj ne zakuca glavnu ideju filma, ne ponuka nas da želimo ponovno pogledati film, a niti jedna scena nije toliko pamtljiva da će nam dugo ostati urezana u sjećanje.

Animacija je zaista prekrasna, raznolikost likova vjerojatno je najveća do sada, ali duša filma nije niti približno zasjala jednako sjajno kao neke od Disneyevih uspješnica.

Zaista je šteta što ovaj film nije oduševio, a posebno jer je trebao obilježiti veliku stotu obljetnicu postojanja jednog od najomiljenijih brendova na svijetu. Daleko od toga da se vaši klinci neće zabaviti, uživati u prekrasnim bojama, kao i glazbenoj podlozi, ali samu pouku filma ćete im morati dočarati vi, malo stariji ljubitelji Disneya. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene