nadrealistična psihodrama

Nagrađivani film "Da li ste videli ovu ženu?" Dušana Zorića i Matije Gluščevića stigao u odabrana hrvatska kina!

Ksenija Marinković - 1 Ksenija Marinković - 1 Sanja Bistričić-Srića/PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Ksenija Marinković i Matija Gluščević +0 Ksenija Marinković - 1 Galerija

Nagrađivani srpsko-hrvatski film "Da li ste videli ovu ženu?", debitantsko ostvarenje autorskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića sa Ksenijom Marinković u naslovnoj ulozi premijerno je prikazan u kinu Kinoteka.

Film "Da li ste videli ovu ženu?" od danas je na repertoaru kina Kinoteka i kina Tuškanac u Zagrebu dok će od idućeg tjedna biti uvršten i na repertoar splitskog kina Zlatna vrata, zadarskog Kino Zona te riječkog Art kino Croatia.

Pogledaj i ovo In Magazin: Horor filmovi nepoznati detalji Ubrzavaju bilo i oduzimaju dah: Otkrivamo koje to tajne skrivaju najstrašniji hororci!

Spomenuti je film svjetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, dok je na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu nagrađen Grand Prixem te potom i nagradom za najbolju režiju na 15. Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku. Film je od prosinca u kino distribuciji u Srbiji, dok je festivalska premijera održana u prosincu na 20. izdanju Human Rights Film Festivalu u Zagrebu.

Glavnu ulogu u filmu tumači Ksenija Marinković, a u ostalim nastupaju Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra. Film je nastao u produkciji Non-Aligned Films i koprodukciji hrvatskih Dinaridi Filma (koproducentica Tena Gojić) te Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti.

"Da li ste videli ovu ženu?" nadrealistična je psihodrama koja kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene. Glavni je lik Draginja, žena koja kroz tri različita života i životne situacije pokušava iskočiti iz vlastite kože. Inspiraciju za film pronašli smo u našim majkama. Često zamišljamo da je njihov život potpun, da ono što ih čini živima pripada prošlosti, a ne sadašnjem trenutku. Bez obzira jesu li ili ne, žene srednjih godina se u našem društvu arhetipski doživljava kao majke. Željeli smo istražiti skrivene živote sredovječnih žena i tragati za njihovim pravim identitetima. "Da li ste videli ovu ženu?" je "doplgenger“ bajka o ljudskoj potrebi za srećom i pripadanjem", objašnjavaju autori Dušan Zorić i Matija Gluščević.

Režiju i scenarij potpisuju Dušan Zorić i Matija Gluščević, producentica je Čarna Vučinić, a koproducentica Tena Gojić. Direktori fotografije su Aleksa Radunović, Marko Kažić, Milica Drinić, a montažu potpisuje Olga Košarić; scenografiju Iva Ilić i Milena Grošin, kostimografiju Kristina Savić, dok je dizajner zvuka Luka Gamulin. Autor glazbe je Stipe Škokić - DJ Jock.

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Zrinka Cvitešić - 1 Zrinka Cvitešić - 2 Zrinka Cvitešić - 3 Zrinka Cvitešić - 5 +20 Zrinka Cvitešić Celebrity Prelijepa Zrinka Cvitešić u prozirnom korzetu pokorila crveni tepih u Londonu i proslavila još jedan veliki uspjeh u karijeri!

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Gwyneth Paltrow Gwyneth Paltrow - 4 Gwyneth Paltrow - 2 Gwyneth Paltrow - 1 +19 Gwyneth Paltrow Celebrity Slavna plavuša otkrila što pojede u jednom danu pa se našla na udaru kritika: "Zvuči kao priprema za kolonoskopiju"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene