dirljiv film

Nadahnjujući dokumentarac predivno prenosi pozitivne poruke kakvih je danas zaista malo u našoj svakodnevnici

David Holmes: The Boy Who Lived David Holmes: The Boy Who Lived Foto: Profimedia

Gotovo da ne postoji osoba na svijetu koja nije pogledala bar jedan od osam filmova iz čudesnog svijeta Harryja Pottera, ali ono što većina gledatelja vjerojatno nije uzela u obzir, su neraskidive veze koje su se stvorile tijekom deset godina snimanja najpopularnije franšize o dječaku čarobnjaku.

David Holmes: The Boy Who Lived je dirljiv dokumentarni film o Davidu Holmesu koji je gotovo deset godina bio dubler Danielu Radcliffeu. Priča je o prijateljstvu, ljubavlju za životom, ali i o krivnji.

Redatelj dokumentarca, Dan Hartley, je zajedno s Danielom Radcliffeom napravio priču o čovjeku koji je prije 14 godina doživio stravičnu nesreću na setu Harry Pottera koja mu je u potpunosti promijenila tijek života. Hartley je narativno pristupio ovoj priči na način gdje smo prvo upoznali našeg heroja, Davida Holmesa, uspostavili da je njegova želja za životom jača od bilo koje nezgode, te sa pozitivnošću kakvu i sam Holmes ima i dan danas.

Provlači se tu i Daniel Radcliff koji je sa Holmesom ostao jedan od najboljih prijatelja, ali Hartley pametno dozira poznato lice kako priču ne bi odvukao u neki drugi pravac. Sav fokus je stavljen na hrabrog kaskadera Holmesa, te nam film na emotivan način prikazuje Harryjevog dvojnika o kojem kao gledatelji poznatih filmova niti ne razmišljamo. Ovaj nadahnjujući dokumentarac predivno prenosi pozitivne poruke kakvih je danas zaista malo u našoj svakodnevnici.

Osim pozitivnog stava glavnog junaka, neminovno je pričati i o krivnji koja se provlači od sredine do kraja filma. Tako gledamo Greg Powella, koordinatora kaskadera, koji na surov način govori gledateljima kako ne može niti pogledati Davida nakon nesreće jer osjeća ogromnu krivnju. Slušamo i Daniela Radcliffea, kao i ostale prijatelje, koji se osjećaju krivima što možda u samom startu nisu shvaćali ozbiljnost povrede njihovog druga, ali isto tako gledamo empatične pojedince koji su svojem najboljem prijatelju bili mentalna i fizička podrška u svakom trenutku. Hartley sjajno prikazuje gledateljima što se događa sa jednim životom nakon što je gotovo snimanje filma. U ovom slučaju što se dogodi kada se jednom čovjeku u potpunosti promijeni život samo zbog jednog stunt-a koji ne pođe po planu.

Ono što je meni bilo zaista posebno u dokumentarcu The Boy Who Lived, su prijateljstva koja su proizašla na setu popularne franšize, a koja traju već gotovo 15 godina. Holmesovi najbliži prijatelji, uključujući i Radcliffea koji je ujedno producent filma, iskreno pričaju o izazovima sa kojima su se suočili kada je njihov prijatelj ostao nepokretan. Pored prijateljstava koja su divna za vidjeti, najbitniji aspekt ovog filma je zasigurno Davidova pozitivnost.

The Boy Who Lived je jedan od onih dokumentaraca koji vas inspirira i nadahnjuje. Gledateljima je evidentno koliko je David Holmes nesebičan čovjek sa puno ljubavi i inspiracije koje gaji prema životu, najbližim ljudima, te dobrotvornim radom. Njegova najveća snaga je njegova strast koju i dalje ima prema poslu kaskadera, ali i nepokolebljiv, pozitivan način razmišljanja koji ga gura dalje.

David Holmes: The Boy Who Lived je inspirativan dokumentarni film koji će vas približiti opasnom svijetu kaskadera, ali koji će nam pokazati moć prijateljstva, ljubavi, te enormne snage duha. Holmes, dječak koji je preživio, nalazi utjehu u svojim najbližima, dok mi nalazimo utjehu upravo u njemu. Dječaku koji i dalje živi punim plućima, usprkos tragediji koja ga je zadesila. Pogledajte ovaj dokumentarac čim prije.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene