Proslavila se u erotskoj trilogiji

Golišave scene joj nisu problem, ne zna kad će se prestati skidati, a sad ju očekuje važna i drugačija uloga

Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Chris Martin i Dakota Johnson (Foto: Profimedia) Melanie Griffith i Dakota Johnson (Foto: Getty Images) Chris Martin, Dakota Johnson (Foto: Profimedia) +0 Dakota Johnson i Chris Martin (Foto: Profimedia) Galerija

Dakota Johnson, koju je proslavila erotska trilogija "Pedeset nijansi sive", tumačit će glavnu ulogu u adaptaciji knjige "Uvjeravanje", koju je Jane Austen posljednju napisala prije svoje smrti.

Dakota Johnson (31), koju javnost najviše pamti po erotskoj franšizi "Pedeset nijansi sive", utjelovit će glavnu ulogu u Netflixovoj adaptaciji knjige "Uvjeravanje" spisateljice Jane Austen, piše Variety.

Pogledaj i ovo Dakota Johnson (Foto: Getty Images) Voli golišave uloge Nema problema sa skidanjem: Holivudska glumica bit će skroz gola i u novom filmu od kojeg će vas proći jeza

Film će biti snimljen pod redateljskom palicom Carrie Cracknell i to će biti njezin dugometražni redateljski debi, a scenarij su za film prilagodili Ron Bass i Alice Victoria Winslow.

Knjiga govori o 27-godišnjoj Anne Elliot, svojeglavoj ženi koja sa članovima svoje snobovske obitelji živi na rubu bankrota. Priča prati njezinu romantičnu vezu s mornaričkim časnikom Frederickom Wenworthom, s kojim je bila sretno zaručena sve dok je prijateljica lady Russel nije uvjerila da je on "nedostojan" njezine ljubavi. Nakon osam godina Frederick se vraća kao imućni mornarički kapetan i Anne dobiva drugu šansu za ljubav.

"Uvjeravanje" je posljednja knjiga koju je poznata spisateljica objavila prije svoje smrti 1817. i već je adaptirana za prikazivanje na malim i velikim ekranima. Jedan od njih je i televizijski film iz 2007. u kojemu glavnu junakinju glumi britanska glumica Sally Hawkins.

Očekuje se da bi snimanje filma "Uvjeravanje" moglo početi u svibnju.

Inače, Dakota je kći slavnih holivudskih glumaca Dona Johnsona i Melanie Griffith, zbog kojih je već kao mala upoznala svijet filmske industrije jer su je vodili na sobom na setove. 

Johnson je u dugogodišnjoj vezi s 12 godina starijim članom benda Coldplay i bivšim suprugom Gwyneth Paltrow, Chrisom Martinom. Šuškalo se da su prekinuli, no u kolovozu prošle godine viđeni su tijekom romantične večere, a strani mediji pisali su i da su se zaručili. 

Dakotinu karijeru obilježile su golišave uloge poput one u erotskoj trilogiji "Pedeset nijansi sive", a svojedobno je istaknula da nema problema sa skidanjem. 

"Golotinja je jako zanimljiva za mene kao glumicu. Jamie Dornan i ja smo jako dugo zaista blisko surađivali. Nije bilo inhibicija i vjerovali smo jedno drugome. No to je bilo kockanje! Što da je bio neki kreten? Nema tu neke šminke i radi se o čistoj izvedbi. Ne znam hoću li prestati raditi scene golotinje kad mi se grudi objese. Mislim da imam više europski sklop misli o ovakvim stvarima. Ne želim vidjeti nekoga kako nosi grudnjak i gaćice u scenama seksa. Budimo iskreni o tome. Ljudi su goli kad se seksaju", ispričala je glumica, koja se skidala i za ulogu u filmu "Suspiria". 

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Suri Cruise slavi 13. rođendan (Foto: Profimedia) Suri Cruise (Foto: Profimedia) Tom Cruise i Suri (Foto: Profimedia) +4 Suri Cruise (Foto: Profimedia) Nekad i sad Bila je najfotografiranije dijete u Hollywoodu, no odrasla je daleko od otuđenog oca i naslijedila najbolje od prelijepe mame

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) +0 Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Celebrity Zadnji brak propao mu je zbog kontroverzne vjere, a nakon devet godina samoće osvojila ga je puno mlađa kolegica s kojom više ne krije vezu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene