Jeste li ga gledali?

Nepoznati detalji o filmu koji je osvojio najviše nominacija za najprestižniju filmsku nagradu

Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) IMDB 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Joker (Foto: IMDB) Heath Ledger ulozi zlikovca Jokera (Foto: AFP) +0 Joaquin Pheonix (Foto: Getty Images) Galerija

Joaquin Phoenix naslijedio je mnoge "Jokere" ulogom u istoimenom filmu koji je dobio čak 11 nominacija za nagradu Oscar. Otkrio je što mu je bilo najteže odglumiti, a pronašli smo i još nekoliko neispričanih detalja.

Najviše nominacija za ovogodišnje Oscare pokupio je film "Joker", a radi se o neispričanoj priči jednog od najpoznatijih filmskih negativaca. Joker je izmišljeni lik i supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima, a kroz svoja pojavljivanja u stripu prikazan je kao visokointeligentni kriminalac čiji je opis varirao tijekom različitih razdoblja.

Pogledaj i ovo Branimir Šegović - 3 na kraju nije imao sreće Evo kako se ljubitelj i sastavljač kvizova snašao s pitanjem o legendarnoj braći Dvornik, znate li vi odgovor na ovo?

Jokera, to jest Arthura Flecka glumi sjajni Joaquin Phoenix, a provjerili smo neke zanimljive činjenice u vezi s nastajanjem tog filma uoči dodjela nagrada Oscar.

Joaquin Phoenix istaknuo je kako mu je najteži dio uloge bio naučiti se smijati kao Joker. Svoj smijeh iz filma naučio je gledajući snimke ljudi koji boluju od patološkog smijanja. Za ulogu je trebao izgubiti 23 kilograma, a u jednom intervjuu ispričao je kako se sve mijenja kada postignete željenu težinu.

"Zanimljivo je kada ste opsjednuti s time koliko grama dnevno dobijete i izgubite. Dok sam mršavio, borio sam se sa svakakvim emocijama i mislim da mi je upravo to pomoglo da ulogu odigram što bolje", rekao je Phoenix.

Redatelj filma Todd Phillips opisao je lik Arthura Flecka kao čovjeka koji želi postići to da su svi na svijetu sretni, ali na krivi način.

Zanimljivo je da svi satovi koji se pojavljuju u filmu pokazuju 11:11, a glavni glumac Phoenix u filmu piše lijevom rukom, dok je u stvarnosti dešnjak.

Film "Joker" trebao je pokrenuti i novu filmsku kompaniju koja bi producirala samo filmove na osnovi DC stripova. Nitko to još uvijek nije ni potvrdio ni opovrgnuo.

Joaquin Phoenix naslijedio je mnoge "Jokere", a jedan od njih je i njegov prijatelj Heath Ledger, koji je glumio Jokera u filmu "The Dark Knight" iz 2008. godine.

Tvrtka Warner Brothers originalno je imala u vidu da ovaj film režira Martin Scorsese s Leonardom DiCaprijem u glavnoj ulozi. Ispostavilo se kako je to logistički nemoguće s obzirom na činjenicu da je DiCaprio u to vrijeme snimao film "Once Upon a Time in Hollywood", a Scorsese je imao posla s filmom "The Irishman".

Jedna od činjenica iz filma koja se podudara sa stvarnošću jest to da Arthur Fleck u Gothamu nastupa u klubu "Pogo's Comedy". Pogo The Clown bio je pseudonim profesionalnom klaunu i serijskom ubojici Johnu Wayneu Gacyju.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Jared Leto (Foto: Profimedia) Jared Leto (Foto: Instagram) Jared Leto (Foto: Instagram) Jared Leto (Foto: Instagram) +7 Jared Leto (Foto: Getty Images) Celebrity Cure detalji: Nakon što su ga zamijenili drugim glumcem, učinio sve da pokuša sabotirati hit-film?

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene