You carry me

'The Hollywood Reporter' tvrdi: 'Ovo je favorit iz sjene

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na popisu 'favorita iz sjene' koje vrijedi pogledati među kandidatima za Oscara na stranom jeziku, The Hollywood Reporter uvrstio je i film "Ti mene nosiš" Ivone Juka, koji je crnogorski kandidat za tu prestižnu američku filmsku nagradu.

Između desetak preporučenih filmova, "Ti mene nosiš" opisan je kao emocionalno snažna drama u stilu filmova "Sudar" i "21 gram" te "samouvjeren prvijenac" koji isprepliće priče triju žena različitih generacija koje žive u glavnom gradu Hrvatske.

Pogledaj i ovo Emily Ratajkowski - 5 level pro! Sa sigurnošću možemo reći da ovakvu haljinu još nismo vidjeli, a svaka čast i njoj što ju je odlučila obući jer...

Na portalu tog uglednog američkog časopisa našli su se i rumunjski "Bravo!" Radua Judea te islandski "Ovnovi" Grimura Hakonarsona, nedavno prikazani na Zagreb Film Festivalu, austrijski horor "Laku noć, mamice" Veronike Franz, norveški "The Wave" Roara Uthauga, pakistanski "Moor" Jamija - Jamsheda Mahmooda Raze, južnokorejski "Throne" Leea Joon-ika, poljski "Jedanaest minuta" Jerzyja Skolimowskog, singapurski omnibus "7 letters" i drugi.

Krajem kolovoza nakon prikazivanja na filmskom festivalu u Sarajevu, Hollywood Reporter je u svojoj recenziji Jukinom filmu "snažnih glumačkih izvedbi" predvidio dobru festivalsku karijeru i oscarovski potencijal.

'Zvizdan' nezaustavljiv - nagrade za najboljeg redatelja i fotografiju

Film "Ti mene nosiš", snimljen u koprodukciji sa Slovenijom, Srbijom i Crnom Gorom, sniman je na više od devedeset lokacija sa sedamdesetak glumaca iz Hrvatske i regije.

Isprepličući tri priče, od djevojčice koja tek treba izgraditi odnos s otuđenim ocem do žene koja se s ocem kakvog je poznavala mora rastati, film prikazuje svu složenost na filmu rijetko prikazivanog odnosa između oca i kćeri.

U filmu glume, među ostalima, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota.

Hoće li prvi i za sada jedini hrvatski zlatni ponos dobiti nasljednika?

Po riječima redateljice, "Ti mene nosiš' nije težak film u stilu depresivnih istočnoeuropska drama, već prikazuje životne prekretnice, borbe karaktera, uspone i padove.

Hrvatski kandidat za Oscara je "Zvizdan" Dalibora Matanića, kojega je odabralo Hrvatsko društvo filmskih djelatnika među sedam filmova, a jedan od njih bio je i "Ti mene nosiš".

Hollywood Reporter je u ovotjednoj rubrici oscarovskih predviđanja izdvojio i "Zvizdana", na 18. mjestu od 32 filma na stranom jeziku, a u kategoriji mogućih kandidata.

Izbor kandidata za najbolji strani film za Oscara objavit će se 14. siječnja, a dodjela nagrada održat će se 28. veljače u Los Angelesu. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene