Miss na aukciji

Hrvatica u društvu bogatih Britanaca - Hoće li ovime privući pažnju?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U prestižnom londonskom hotelu Grosvenor House 30. studenog se održava humanitarna gala večera na kojoj će organizatori izbora za Miss Svijeta skupljati novac za projekt 'Beauty with a Purpose' i fondaciju Coram - tamo će biti i naša Missica.

Natjecateljice na izboru za Miss Svijeta donijele su u London različite predmete koji će se ponuditi na aukciji, a među gostima na ovoj ekskluzivnoj večeri naći se neki od najbogatijih Britanaca.

Pogledaj i ovo Lucija Begić Spremna je Lucija putuje u Indiju, gdje će predstavljati Hrvatsku na 71. izboru za Miss svijeta!

Miss Hrvatske Antonija Gogić otputovala u London na izbor za Miss svijeta

 

Naša predstavnica Antonija Gogić na aukciji će ponuditi jedan jedinstveni umjetnički predmet – mandalu inspiriranu paškom čipkom, rad umjetnice Gordane Grahovar te prekrasnu foto-monografiju Željka Jelenskog 'Drevnost u sadašnjosti – Lubenice'.

'Mandala je čudesna, raskošna i plijeni na prvi pogled pa se nadamo da će postići visoku cijenu i da će to biti naš doprinos važnoj humanitarnoj dimenziji po kojoj se izbor za Miss Svijeta razlikuje od svih ostalih. Prijenos gala večere može se gledati na aplikaciji Miss World', poručuje organizatorica izbora Miss Hrvatske Maja Vračarić Kuljiš.

Autorica čipče mandala je Gordana Grahovar, a samo djelo pokazuje čovjekovu univerzalnost u svekolikom svemiru. Izrada mandala dio je tradicije Hinduizma i Budizma no umjetnica pronalazi isti princip kreacije u srcu Europe - na otoku Pagu u Jadranskom moru gdje žene već stoljećima na jedinstven način izrađuju prekrasnu čipku. Umjetnica u svom djelu spaja dvije kulture. U prvoj fazi ona crta mandalu vođena orginalnom paškom čipkom, u ovom slučaju najstarijom, zvanom rotonda. Potom na mandalu ugrađuje 2.133 kristalića za što su potrebni tjedni rada i velika pažnja.

 

Bit će to unikatan rad na dobrotvornom balu, a naša Missica time bi trebala privuči pažnju i potaknuti donacije.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene