na festivalu u Cannesu

Kevin Costner priznao da je morao zadužiti svoje imanje: "Jako je teško, moram pronaći novac i nekako se snaći"

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Kevin Costner - 3 In Magazin: Kevin Costner - 2 In Magazin: Kevin Costner - 1 Kuća Kevina Costnera Kuća Kevina Costnera Kevin Costner - 5 Kevin Costner - 6 Kevin Costner sa sinom Kevin Costner - 1 Kevin Costner - 9 +24 Kevin Costner - 8 Galerija

Nakon desetljeća izbivanja s francuske rivijere, crveni tepih u Cannesu napokon krase dobro poznata lica poput Demi Moore i Richarda Gerea. Uz počasti i nagrade, ovih su dana padale, naravno, i suze, a glumačka legenda Kevin Costner otkrio je koliko je daleko otišao u financijskoj borbi za novi film.

Od glumačkih legendi, preko suzama okrunjenih emotivnih trenutaka, sve do simpatičnih šapica, na ovogodišnjem canneskom crvenom tepihu nije nedostajalo ni šušura ni zvijezda, kako ljudskih tako ni psećih. A otvoren je dodjelom počasne Zlatne Palme apsolutnoj glumačkoj legendi Meryl Streep. Uz nju, najpoznatiji filmski tjelohranitelj, Kevin Costner primio je najveću francusku počast, orden Umjetnosti i književnosti.

"Za moju djecu koja su mi dopustila da živim svoje snove", rekao je Costner.

Glumac je na festivalu predstavio prvi od planirana četiri nastavka filma "Horizont: Američka saga", koji sam režira, producira i u njemu glumi te je zbog njega dignuo hipoteku na imanje u Kaliforniji.

"Da, jako je teško, a još niti nije gotovo. Započeo sam snimanje trećeg, snimali smo tri dana i došao sam ovamo. Nakon toga se vraćam na set i ne znam koliko dugo ćemo uspjeti snimati, moram pronaći novac, nekako se snaći", ispričao je glumac.

Nakon gotovo više od četvrt stoljeća, na Canneskom crvenom tepihu zasjala je i Demi Moore, predstavljajući horor film "The substance". U njemu tumači televizijsku fitness instruktoricu, nalik na Jane Fondu, koja se bori sa starenjem, te se okušava u misterioznom medicinskom režimu koji obećava stvoriti njezinu savršenu verziju.

"Radi se muškoj perspektivi idealne žene, koju smo mi žene prihvatile. U ovoj transformaciji mi i dalje ganjamo taj isti cilj. Ponavljamo isto ponašanje", ispričala je Moore.

Uloga je zahtijevala od nje da bude potpuno naga, dok se transformira u raspadajuću staricu uz pomoć protetike.

"Razina ranjivosti koju je ovaj film tražio na različitim razinama, emocionalno, fizički, bila je podjednako zahtjevna kao i uzbuđujuća jer gurala me da istupim iz svoje zone komfora. Od mene se tražila sirovost", otkrila je glumica.

Francuska je rivijera ove godine, čini se, privukla najbolje od Hollywooda, jer uz Demi, nakon više desetljeća, njome je prošetao i Richard Gere, u društvu 33 godine mlađe supruge. Za ulogu u filmu O Canada, o čovjeku na zalasku života, inspiraciju je pronašao u ocu.

"Moj je otac preminuo nekoliko mjeseci prije nego što mi je Paul prišao s ovim projektom, a imao je gotovo 101. godinu. Živio je sa mnom i mojom djecom, te ženom, i bio je u kolicima, bilo je očito da odlazi. Um mu je stalno prolazio kroz različite realnosti. Mislim da sam se zbog toga pronašao u scenariju, shvaćajući da nas sve to negdje čeka", kazao je Gere.

Ništa manje emotivno nije prošla ni premijera mjuzikla Emilia Perez, na kojoj je uz 9-minutne ovacije suze jedva susprezala glumica i pjevačica Selena Gomez.

"Ovo je olakšanje, radije bih da netko kaže kako sam odradila očajan posao nego da se govori o mom privatnom životu. Zato sam jako ponosna", rekla je Selena.

Do kraja festivala svoju će premijeru doživjeti i kratkometražni hrvatski film Čovjek koji nije mogao šutjeti, a natječe se za Zlatnu palmu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Paula Janović Rod Stewart, Liam Stewart Nicole Artukovich i Liam Stewart Nicole Artukovich - 6 +16 Nicole Artukovich - 5 Celebrity Svjetska elita uskoro stiže u hrvatski turistički biser, a Dnevnik Nove TV doznaje sve detalje!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Parni Valjak - 7 In Magazin: Parni Valjak - 6 In Magazin: Parni Valjak - 5 In Magazin: Parni Valjak - 4 +25 In Magazin: Parni Valjak - 3 inMagazin Hus iz Parnog valjka otkrio na koji način bježi od realnosti sa suprugom: "Najčešće smo sami, ali i djeca dođu tu i tamo..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene