nemaju rok trajanja

Daleka obala nakon više od dva desetljeća stanke u eter lansirala novi album: "Ban je tu stalno uz nas"

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Daleka Obala - 6 In Magazin: Daleka Obala - 5 In Magazin: Daleka Obala - 4 In Magazin: Daleka Obala - 3 In Magazin: Daleka Obala - 2 In Magazin: Daleka Obala - 1 Daleka obala Daleka obala (Foto: IN Magazin) Novi spot Daleke obale - 3 Novi spot Daleke obale - 2 +4 Novi spot Daleke obale - 1 Galerija

Gotovo dvadeset godina čekali smo njihov povratak, a više od dva desetljeća novi studijski album. Daleka obala zagrijala je svoj stari stroj i upravo u eter lansirala povratnički album "Kao sad". Svoj autorski pečat na njemu su dali svi članovi benda, a svoj trag na simboličan način na njemu je ostavio i Marijan Ban.

Daleka obala cvijet je koji nikad neće uvenuti. Nakon puna dva desetljeća stanke digla je svoja jedra i krenula u nove plovidbe s novim kapetanom Jakšom Kriletićem Jordesom. Upravo je doplovila do dugoočekivanog novog studijskog albuma "Kao sad".

Pogledaj i ovo In Magazin: Daleka obala Kraj jedne ere Članovi Daleke obale otkrili detalje raspada benda na kojem su odrasle mnoge generacije: "Pukao je! Rastužili smo se i mi..."

"Ovaj album koji ja svrstavam u segment science fiction, kad se pita gdje su vam albumi, u scinece fiction, imate na tom odjelu, ali ipak nije science fiction, Daleka obala, izašao je novi album sa 12 pjesama ...", govori Boris Hrepić Hrepa.

"Vrlo sam ponosan na ovo i drago mi je da sam s tim ljudima zasvirao i mislim da će se ljudima svidjeti jer ima neku dušu, ja sam presretan, moj je.", govori Jakša Kriletić Jordes. 

Povratničkim albumom dokazali su da nemaju rok trajanja. Pohvale pršte na sve strane, a kritika i publika već su zaključile da Daleka obala sa "Kao sad" zvuči kao ona iz njihovih najboljih dana.

Iako je Marijan Ban od Daleke obale "otišao ća" davne 2001., još ih uvijek veže neraskidiva nit. Dokazali su to i naslovnicom novog albuma.

''Ova dama u cvjetnoj haljini, to je jedan crtež koji je radila jedna gospođa, jedna slikarica, sad već u poznim godinama Marija Bombaredlli iz Splita koja visi u Banovoj kužini. Znači od kad ja znam za Banovu kužinu, znam za tu sliku, svi znamo za nju. I onda rekao da bude ona dio te priče i onda sam ja bio do Bana, ja sam slikao, skenirao i onda sam ja kao docrtao Split'' priča Jakša. 

"Ban je tu stalno uz nas. Njegova aura je tu svepristuna cijelo vrijeme, nemoguće ju je zaobići u nijednom koraku tako da nek bude i na omotu'', kaže. 

Svi članovi benda novom albumu dali su i svoj autorski pečat. Verse i note posljednjeg singla "Ni ti, a ni ja" potpisuje Jakša.

"Pjesma je autobiografska, ona se nastavlja na Hrepinu pjesmu ''Kao sad'', to je bila meni neka inspiracija. U biti radi se u pjesmi kad prekineš s nekom curom, pa shvatiš da nije samo ona kriva, nego da si i ti kriv. Pjesma priča o tome'', govori. 

"Kao sad je o prvom trenu ljubavi , prvi dan, prva noc, a ova njegova je ocito o zadnjoj noci . Prosle su te noci, hahaha!"

U videospotu koji su snimali na Korčuli u Lumbardi, odakle je Jakša podrijetlom, pojavljuje se i njegova mama. Sretna je i njihova vjerna publika. Daleka obala, uz nezaboravne stare, odlučila je, čini se, stvoriti i himne za nove generacije.

"Kad sam ja dolazio na Daleku obalu ja sam bio mlad, a sad vidim u publici mlade ljude što je divno da Daleka obala ima nove fanove ...", kaže Jakša. 

''To je sve publika koja je doslovno odrastala od prvih koraka uz svoje roditelje koji su slušali Daleku obalu , tako da njima je to već u krvotoku oduvijek...", govori Jakša. 

Nakon što su pjesmama zapalili Dom sportova i splitske Gripe, Daleka obala 9. prosinca sprema spektakl i u zagrebačkoj Tvornici.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene