Tragična sudbina

Smrt koja je sve šokirala: S njegovim odlaskom mnogi se ne mire ni danas, a neki smatraju da je za sve kriva jedna uloga

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Heath Ledger rano je završio svoj život, a ni toliko godina nakon njegove smrti obožavatelji ne mogu preboljeti da ga više nema.

Australski glumac Heath Ledger poznat po filmovima ''Planina Brokeback'' i ''Mračni vitez'' ovog bi travnja proslavio 44. rođendan da ga 2008. nije zadesila tragična sudbina.

Pogledaj i ovo Miroslav Barbir svestrani čovjek On je naš poznati kvizaš, otac sportskog prvaka i glazbenik koji je svirao s najvećim imenima domaće scene, a posebno pamti urnebesnu situaciju sa Željkom Bebekom!

22. siječnja pronađen je mrtav u svom stanu na Manhatannu, a nalazi obdukcije utvrdili su da je umro od posljedica miješanja droge i lijekova. Heathovi roditelji bili su šokirani saznanjem što se dogodilo njihovom sinu.

Naime, njegov otac je za smrt sina saznao preko medija. Prije nekoliko godina gostujući u podcastu Nova Addicted rekao je: ''Nekako smo se osjećali kao da smo posljednji saznali. Doslovno smo uključili televiziju i prvo što smo vidjeli bilo je kako izvlače nosila. To je slika koja će uvijek ostati sa mnom. Nisam mogao vjerovati.''

Heath je 2 godine prije svoje smrti napisao i oporuku. Svu svoju imovinu ostavio je svojim roditeljima i sestrama Kate, Ashleigh i Oliviji. Za vrijeme pisanja oporuke još mu se nije rodila kćer Matilda, stoga je njegova obitelj svoje nasljedstvo odlučila predati djevojčici Matildi.

Mnogi su tvrdili kako će se u to nasljedstvo umiješati Heathova zaručnica Michelle Williams, ali do tog scenarija nije došlo, a Ledgerova obitelj za nju ima samo riječi hvale.

''Michelle je briljantna. Održavala je Heatha vrlo živim u očima svoje kćeri.''

Mnogi vjeruju kako je Heatha uništila upravo uloga Jokera u filmu ''Mračni vitez''. Joker je vrlo zahtjevan i težak filmski lik, a svi glumci koji su ga dosad imali prilike glumiti suočavali su se s nekim posljedicama na svoje psihičko i fizičko zdravlje.

Naime, Heath je kako bi se pripremio za ulogu Jokera odlučio biti sam te je pisao dnevnik. U dnevnik je zapisivao svoja razmišljanja o liku Jokera te spremao zapanjujuće fotografije uz koje se trudio shvatiti kako funkcionira Jokerov um.

Dnevnik je pronađen nakon njegove smrti, a njegove posljednje riječi u dnevniku bile su ''bye, bye'' što je šokiralo javnost.

Upravo za ulogu Jokera, Heath je dobio i Oscara za najboljeg sporednog glumca. 2009. godine proglašenje se odvilo u znaku sjećanja na Heatha, a njegovu su nagradu posthumano preuzeli njegovi roditelji i sestra.

''Heath, oboje smo znali da je ono što si stvorio u Jokeru bilo izuzetno posebno i čak smo razgovarali o tome da ćeš biti ovdje na današnji dan. Zaista bismo željeli da si ovdje, ali s ponosom preuzimamo ovu nagradu u ime tvoje lijepe kćeri Matilde'', rekla je sestra Kate preuzimajući nagradu.

Matilda je danas 16-godišnja djevojka koja živi u New Yorku s majkom Michelle. Michelle se povukla iz javnosti nakon Heathove smrti, a iako su u tim godinama slovili kao divan i normalan par, bliski izvori medijima su otkrivali kako su među njima stalne svađe te da je i Michelle bila ovisnica o drogi dok nije saznala da je trudna.

2020. godine udala se za kazališnog redatelja Thomasa Kaila i rodila dijete za koje se još uvijek ne zna ime ni spol.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene