Neki ne daju šansu drugima

Tko su glumci koji su bili nominirani nebrojeno puta za zlatni kipić, ali nikad nisu dobili nagradu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dodjela Oscara samo što nije, a obožavatelji se pitaju tko će ove godine biti dobitnici ove prestižne filmske nagrade.

Otkako traje dodjela Oscara, za istu je kategoriju nominirano mnogo umjetnika. Teško je osvojiti zlatni kipić ukoliko iza svoje nominacije nemate dobru priču. Većinom su dobitnici osobe koje izbijaju na scenu sa svojom debitantskom izvedbom, ne tako više popularna zvijezda koja najavljuje svoj povratak, glumac kojeg znamo iz jednog žanra, a sad se prebacuje u potpuno suprotan svijet i slično.

Pogledaj i ovo showbuzz Isplivao video! Willu Smithu ovo nije prvi put da je imao ovakav ispad, pogledajte sličnu situaciju iz prošlosti!

Iako se odluka o tome tko pobjeđuje često svodi na to tko je najbolje vodio kampanju i promovirao film, mnogi su se talentirani glumci našli zakinuti jer je pobijedila neka upečatljivija priča. Talentirani glumci za koje smo svi jednom čuli i vidjeli ih na filmskim ekranima, ostaju u sjeni redatelja i ostale ekipe sa snimanja, a unatoč mnoštvu nominacija – ostaju bez ijednog kipića.

U nastavku slijedi lista svjetski poznatih glumaca koji nisu osvojili ili su osvojili najmanje kipića unatoč broju nominacija:

Glenn Close

Close svoj rekord za broj nominacija bez pobjede dijeli s Peterom O'Tooleom, šarmantnim glumcem koji je zavodio 50-ih godina prošlog stoljeća, a u svojoj karijeri dugoj skoro 50 godina, Close je osvojila samo 8 nominacija. Njena velika šansa mogla je uroditi plodom 2017. godine za ulogu ''Žene'', ali joj je nagradu ukrala Olivia Colman sa svojom prvom nominacijom.

Amy Adams

Adamsina karijera postala je sinonim za ideju o dodjeli Oscara. Nakon što se 2005. probila s indie dramedijom Junebug (koja joj je donijela prvu od šest neuspješnih glumačkih nominacija), nastavila je s moćnim nastupima u filmovima kao što su ''Sumnja'', ''Boksač'' i ''Master'', ali nikada nije osvojila Oscara. Njezina posljednja nominacija bila je 2019. za biografski film Adama McKaya o ''Čovjeku iz sjene'' gdje je ponovno ostala bez nagrade. Međutim, ova 47-godišnja glumica u budućnosti sigurno planira još filmskih uloga pa će joj se s vremenom možda posrećiti.

Jane Alexander

Ovu 82-godišnju glumicu mnogi znaju iz filmova ''Svi predsjednikovi ljudi'' i ''Testament'' za koje je bila i nominirana, ali Alexander nikada nije imala priliku u ruke primiti zlatni kipić. Jane je od ranih dana vrlo uspješna, a u rasponu od 14 godina 4 je puta bila nominirana za Oscara. ''Testament“ je bila posljednja nominacija, a njena je glumačka karijera oslabila od 2009. godine.

Warren Beatty

Jedan od najboljih multitalenata ere Novog Hollywooda, Beatty prikupio je niz nominacija za Oscara u raznim kategorijama pisanja, glume, režije i produkcije, osvojivši nagradu za najboljeg redatelja za film ''Crveni''. Njegova gluma, međutim, nikada nije smatrana dostojnom zlatnog kipića. Za ''McCabe & Mrs Miller'' – što se smatra njegovom najboljom izvedbom, nikada nije ni nominiran. 2000. godine dobio je Irving G. Thalberg Memorial Award koju povremeno dodjeljuje Akademija na ceremonijama dodjele nagrada Governors Awards kreativnim producentima, čija djela odražavaju dosljedno visoku kvalitetu filmske produkcije. 

Bradley Cooper

Nakon što se probio u razuzdanoj komediji ''Mamurluk'', Cooper se nastavio probijati kao jedan od najistaknutijih holivudskih vodećih ljudi u filmovima poput ''U dobru i u zlu'', ''Američki varalice'', ''Snajperist'' i ''Zvijezda je rođena'' od kojih su sva četiri dovela do glumačke nominacije. Cooper je također dobio priznanje Akademije za svoj producentski i režijski rad, ali nikada nije pobijedio. Iako njegov nastup u ''Ulici noćnih mora'' nije uočen za nominaciju, barem je film u borbi za najbolju sliku.

Willem Dafoe

Dafoe je još jedan glumac za kojeg ste možda mislili da je već osvojio Oscara, ali nije. Iza sebe ima zavidnu listu filmova među kojima i ''Svjetionik'', ''Spiderman'', ''Američki psiho'', ''Aquaman'', ''Ulica noćnih mora'', Dafoe je ostao zakinut za Oscara. ''Projekt Florida“ bio je film za kojeg se očekivalo da će Dafoe pobijediti, ali izgubio je od Sama Rockwella u „Tri plakata iznad grada“.

Saoirse Ronan

Ova irska glumica do svoje je 24. godine bila nominirana 4 puta, za film ''Okajanje“, ''Brooklyn“, ''Lady Bird“ i ''Male žene“. Iako joj se nijednom nije posrećilo, mnogi govore kako će, ako nastavi ovom brzinom, prestići i Meryl Streep po broju svih nominacija u životu.

Tom Cruise

Dok su kasnije godine Cruiseove karijere bile definirane blockbusterima, njegov zaokret za Oscara bila je uloga umjetnika u filmu ''Magnolija''. To bi moglo biti Cruiseovo najbolje djelo do sada, a uz ovaj se film nalaze i ''Rođen 4. srpnja“ i „Jerry Maguire“. Sveukupno, Cruise ima 3 nominacije.

U svijetu glume postoji još mnogo glumica i glumaca kojima nije prepoznat rad od strane glasača, a to su imena poput: Joan Allen, Johnnya Deppa, Woody Harrelson, Diane Ladd, Angele Lansbury, Piper Laurie, Laure Linney, Vigga Mortensen, Nicka Nolte, Edwarda Norton, Michelle Pfieffer, Marka Ruffala, Sigourneya Weavera, and Debre Winger.

Will Smith i Jessica Chastain također su dobili tri nominacije, iako se oboje suočavaju s mogućnošću pobjede s trećom. Smith je trenutačni favorit za najboljeg glumca za svoju ulogu u teniskom biografskom filmu ''Kralj Richard'', dok je Chastain kandidatkinja za najbolju glumicu za svoju ulogu u ''Očima“.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene