Imagine

Udruga studenata CroMSIC okupila glazbenike, sportaše i djecu kako bi zajedno zamislili bolji svijet

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Pridružite se u volonterski rad i solidarno pružanje podrške u rješavanju problema koji možda nisu uvijek u našem neposrednom okruženju

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska CroMSIC je uz podršku Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj ovih dana okupila brojne glazbenike, sportaše i djecu kako bi zajedno otpjevali svoju verziju pjesme „Imagine“ Johna Lennona i tako se uključili u globalnu inicijativu #IMAGINE, koju je UNICEF pokrenuo povodom obilježavanja 25. godišnjice Konvencije o pravima djeteta. Ova originalna verzija pjesme „Imagine“ predstavljena je na Međunarodni dan ljudske solidarnosti, kao poziv na uključivanje u volonterski rad i solidarno pružanje podrške u rješavanju problema koji možda nisu uvijek u našem neposrednom okruženju, ali određuju budućnost naše djece i cijelog društva.

Pogledaj i ovo showbuzz U Zagrebu UNICEF-ov Muzej realnosti: Otkrijte stvarnost uz pomoć iluzija

U snimanju pjesme i spota „Imagine“ sudjelovali su: Jelena Radan, Bojan Jambrošić, Ivana Marić, Grupa Meritas, Luka Nižetić, komičari Studija smijeha, UNICEF-ova ambasadorica Maja Vučić, Dino Jelusić, Ivana Picek, hokejaši KHL Medveščak Mark Popovic i Mark Owuya, Mario Petreković, Saša Lozar, mnogobrojni studenti medicine iz udruge CroMSIC, djelatnici UNICEF-a i drugi. Pjesma je snimljena u opuštenoj atmosferi studija Livada, a nakon snimanja pjesme svi sudionici snimili su poruku kako oni zamišljaju bolji svijet.

Spot i pjesma „Imagine“ će putem digitalne platforme #IMAGINE postati dio globalne inicijative UNICEF-a u sklopu koje će David Guetta od individualnih snimki producirati jedinstvenu globalnu verziju pjesme "Imagine".

Podržan rad Zaklade Ana Rukavina - donirano više od 1,2 milijuna kuna

Ako želite prikazati spot ili pustiti ovu verziju pjesme „Imagine" te za sva dodatna pitanja molimo obratite se na: Jozo Schmuch, email: Lczg@cromsic.hr, tel: 099 3719 444

Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC (Croatian Medical Students’ International Committee) osnovana je 1992. godine. i trenutačno djeluje na sva četiri medicinska fakulteta u Republici Hrvatskoj. Osnovna djelatnost Udruge su međunarodne razmjene studenata medicine. Godišnje se osigura oko 150 jednomjesečnih razmjenskih mjesta (stručna praksa) u većini zemalja svijeta kroz program stručnih i znanstvenih razmjena Međunarodne federacija udruga studenata medicine (International Federation of Medical Student’s Associations, IFMSA) za koji valja napomenuti da je najveći volonterski vođen program studentskih razmjena u svijetu.

CroMSIC je od osnutka jedna od najaktivnijih članica Međunarodne udruge studenata medicine (IFMSA) što je 2011. godine potvrđeno od strane studenata koji su mjesec dana proveli na stručnoj praksi u Hrvatskoj. Njihovim ocjenama Udruga je po organizaciji međunarodnih razmjena dospjela među deset vodećih u konkurenciji od 96 udruga članica IFMSA-a.

Od ostalih projekata ističu se javnozdravstveni programi mRAK kampanja, Prevencija AIDS-a i spolno prenosivih bolesti „Neznanje šteti zdravlju“, Upoznaj svoju bolest i Hipertenzija te projekti iz područja medicinske edukacije Tečaj kirurškog šivanja, Tečaj osnovnog održavanja života, Tečaj hitne pomoći i Tečaj obrade akutnih i kroničnih rana.

UNICEF je povodom proslave 25. obljetnice Konvencije o pravima djeteta predstavio projekt #IMAGINE, velikim glazbenim događanjem na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Projekt #IMAGINE okuplja brojne umjetnike i UNICEF-ove ambasadore u stvaranju jedinstvenog trenutka u glazbenoj povijesti kojem je cilj skrenuti pozornost na izazove u ostvarivanju prava djece diljem svijeta. #IMAGINE je novo digitalno iskustvo koje omogućuje svakome da snimi verziju poznate pjesme "Imagine" Johna Lennona, himne nade i mira, te zajedno sa svojim omiljenim umjetnicima sudjeluje u stvaranju najveće globalne pjesme u povijesti. David Guetta će od individualnih snimki producirati jedinstvenu višejezičnu verziju pjesme "Imagine", a video snimke će se koristiti za novu verziju video spota.

U sklopu projekta #IMAGINE prikupljat će se donacije za programe kojima se osigurava obrazovanje, prehrana, zdravstvena skrb, čista voda, sanitarni uvjeti te pomoć i zaštita u kriznim područjima za djecu u 150 zemalja.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene