vratio se spektakl!

Pogledajte kako je bilo na prvoj večeri Ultre u Splitu, ples i glazba zavladali su gradom pod Marjanom!

Ultra 2023. - 7 Ultra 2023. - 7 Zvonimir Barisin 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Ultra 2023. - 1 Ultra 2023. - 2 Ultra 2023. - 3 Ultra 2023. - 4 Ultra 2023. - 5 Ultra 2023. - 6 Ultra 2023. - 7 Ultra 2023. - 8 +0 Ultra 2023. - 9 Galerija

"Ako bismo svi zajedno dali više, voljeli jače i pjevali glasnije, svijet bi bio bolje mjesto!", riječi su to The Voicea koje su se sinoć zaorile splitskim Parkom mladeži i označile spektakularni početak devetog izdanja festivala ULTRA Europe.

Cjelogodišnje čekanje europske inačice jednog od najpoznatijih svjetskih festivalskih brendova se itekako isplatilo, a zarazna energija Ultre, koju čini čarobni splet glazbe, plesa, ljubavi i brojnih nacija svijeta, ponovno je zavladala Splitom.

Najveća pozornica ikad viđena u ovom dijelu Europe večeras dočekuje Stevea Aokija, Timmyja Trumpeta i DJ Snakea, što za Ultranaute pristigle iz čak 143 zemlje znači još jednu noć za pamćenje. Ulaznice su i dalje u prodaji te se mogu osigurati putem sustava Entrio kao i na Ultra prodajnim mjestima na Zapadnoj obali i glavnom ulazu festivala.

Ljetna vrućina nije spriječila vojsku Ultranauta da čekaju satima prije na ulazak u Park Mladeži, kako bi iz prvih redova podržali svoje glazbene idole. Prepun stadion šarenih zastava i svjetlosnih efekata, uz tisuće nasmijanih lica izazvanih magijom koju samo glazba može stvoriti, najljepša je slika prvog festivalskog dana. A ako su neki i pomislili da Ultra ne može biti jača, veća i bolja – prva večer nadmašila je sve rekorde i pokazala da itekako može, na oduševljenje svih – od organizatora, posjetitelja do glazbenih zvijezda koje su otvorile deveto izdanje festivala.

Prve posjetitelje glavne pozornice festivala zagrijali su Plastik Funk i Gryffin, nakon čega je uslijedio nastup Olivera Heldensa, uz čiju se house glazbu ispunio gotovo svaki kvadratni metar najvećeg plesnog podija u ovom dijelu Europe. Na kraju svog seta Oliver je najavio dolazak Axwella, jednog od članova mega poznate Swedish House Mafie, koji je tijekom dvostatog nastupa još jednom dokazao da je pravi mag elektroničke glazbe, a što mu je, na kraju, publika uzvratila snažnim emocijama. Petak je obilježio i njemački DJ Zedd koji je sjajno pripremio teren za samu završnicu. “The boss” prve večeri bio je Hardwell uz čiji su novi glazbeni zvuk neumorno plesali deseci tisuća Ultranauta. “Nobody parties like Ultra Europe!”, zaključio je The Voice u samo svitanje subotnjeg jutra i time svim posjetiteljima dao dodatnu motivaciju za još luđi nastavak idućih dana koji će, kako kažu, ispisati stranice ovog festivala za budućnost.

Vatreno je bilo i na pozornici Resistance. Industrijska pozornica s najmodernijom i najsuvremenijom produkcijom, koja je od ove godine položena u smjeru zapad – istok te je šira i duža za 5 metara, okupila je gotovo deset tisuća zaljubljenika u techno, deep house, tech i minimal zvuk, a najveće zvijezde sinoć su bili Adam Beyer, već dobro poznata njemačka zvijezda te Charlotte De Witte, koja je uz svoj prepoznatljivi minimal techno zvuk uvela brojne obožavatelje u prvo festivalsko svitanje sunca.

UMF Radio Stage sinoć je preuzeo Revealed Records, Hardwellova izdavačka kuća, a među brojnim izvođačima kao što su Vinnie, Mr. Black i Jeffrey Sutorius, na pozornici se pojavio i sam Hardwell. Bilo je ovo pravo iznenađenje za sve one koji su u tom trenutku odlučili plesati ispred ove atraktivne pozornice.

Građane Splita grad je jutros dočekao čist, a za sve su se pobrinuli djelatnici gradske komunalne službe Čistoća, koji su krenuli s čiščenjem već u 5 sati ujutro, na više od 50.000 kvadrata prostora. Većina otpada se reciklira, čak 70%, što djelatnici rade na licu mjesta. Za sve one koji iz raznih krajeva svijeta stižu u Dalmaciju, važno je istaknuti da je Split grad pod zaštitom UNESCO-a zbog čega se posjetitelji pozivaju na držanje propisanih pravila, uzajamno poštivanje domaćina i svih njegovih bogatstava – od građana, spomenika kulturne baštine i svih ostalih posebnosti.

Subota nikako nije dan za odmor jer Ultra nastavlja još jače.Večeras se vrata otvaraju u 20 sati, a Mykris, Nora En Pure i Tchami će otvoriti glavnu pozornicu te zagrijati sve za eksplozivne setove tri velike zvijezde poznate po svojim energičnim nastupima. DJ Snake, Timmy Trumpet i Steve Aoki trojac je koji će zasigurno obilježiti drugi festivalski dan na gigantskoj centralnoj pozornici. Resistance predstavlja Roryja Lynama, Maza i Massana, a potom stižu Mathame te Boris Brejcha, njemačka superzvijezda čiji se nastup i dolazak na festival ULTRA Europe priželjkivao godinama. UMF Radio Stage će biti u znaku domaćih izvođača koji stižu pod pokroviteljstvom Hrvatskih glazbenih udruga dok će Oasis Stage i večeras predstaviti brojne mlade izvođače iz regije I svijeta.

Među partnerima festivala je i Hrvatska turistička zajednica, koja je dala značajan doprinos u pozicioniranju Hrvatske kao jedne od top europskih festivalskih destinacija, te Mastercard®, čije su kartice omiljeno sredstvo plaćanja na Ultra Europe festivalu, a koje posjetiteljima uz jednostavno, brzo i sigurno plaćanje omogućuju pristup brojnim prednostima korištenja Mastercard kartica.

Ulaznice su i dalje u prodaju te se mogu osigurati putem sustava Entrio kao i na Ultra prodajnim mjestima na Zapadnoj obali i glavnom ulazu festivala. Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu te Instagram profilu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene