dRUMELODY
dRUMELODY Foto: PR

“Freedom of Imagination” kolaž je različitih elektroničkih žanrova koji potvrđuje tezu da je dRUMELODY umjetnik kojem vješto polazi za rukom da i u svom glazbenom izričaju slušatelja vodi kroz širinu i raznolikost.


Ovu po mnogo čemu specifičnu godinu, sarajevski multimedijalni umjetnik, koji se u svijetu elektroničke glazbe kreće pod pseudonimom dRUMELODY, proveo je u dinamičnom i kreativnom radu čija je kombinacija izrodila konceptualni album “Freedom of Imagination”.

“Freedom of Imagination” kolaž je različitih elektroničkih žanrova koji potvrđuje tezu da je dRUMELODY umjetnik kojem vješto polazi za rukom da i u svom glazbenom izričaju slušatelja vodi kroz širinu i raznolikost.

Prožet pop electro breakom, electro noiseom, old school beatom, dubom te micro houseom, album kako i naziv sugerira želi povesti u svijet imaginacije. No, ukoliko vam osobne mašte nedostaje, potražite njegov 45-minutni YouTube video koji prati ovaj audio materijal i kontinuirano ga gledajte dok slušate glazbu s njega.

Video je snimljen live u šumi pod dnevnom rasvjetom, a referira se na temu osobne slobode, ali i na sve dublju socijalnu distancu među ljudima koju svakoga dana donosi novonastala situacija uzrokovana panedemijom koronavirusa. Njegov, šumski set usred dana želi nas pokrenuti na kretanje, plesanje, maštanje, opuštanje kao i stvaranje našeg malog, privatnog, imaginarnog svijeta.

U nedostatku glazbenih događanja, dRUMELODY je u ovom proteklom, neobičnom periodu svoju publiku okupljao online uz live streaming performanse na svojim društvenim mrežama. I, iako takav način druženja s publikom zadovoljava model “novog modernog”, nepotrebno je naglašavati da glazbenik s nestrpljenjem očekuje mogućnost nastupa na festivalima, klubovima kao i bilo kakav live kontaktima sa svojom publikom. Do tada, ne preostaje nam ništa drugo nego uživati u njegovom friško objavljenom albumu “Freedom of Imagination”.

Maja Šuput čeka prvo dijete! Pjevačica je sretnu vijest objavila na Instagramu: "Dolazi prinova kao naš najljepši dar!'' Maja Šuput Maja Šuput Maja Šuput - 2 +0 Maja Šuput

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju