Slavlje bass glazbe

Popisu izvođača Outlook festivala dodano još sto imena!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Outlook festival je upravo objavio konačni val izvođača koji uveličati ovo, osmo po redu, slavlje bass glazbe i soundsystem kulture na prekrasnoj hrvatskoj obali. Smješten u austro-ugarskoj tvrđavi iz 19.stoljeća koja je ispresjecana maštovito uređenim pozornicama, intimnim tunelima i prolazima, s pogledom na pulski zaljev i Brijune, Outlook ujedinjuje najbolje od svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe u spektakularan festivalski vikend.

Outlook festival će biti otvoren u srijedu, 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni, a u društvu tisućljetnih kamenih arkada i zidova svjedočit ćemo nastupima četiri benda sa samog vrha hip-hop, drum’n’bass i reggae scene, kojima se se upravo pridružio još jedan specijalan gost - SBTRKT. Jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata popet će se na fascinantnu pozornicu Arene uz Jurassic 5, Roni Size Reprazentz Live, Gentleman’s Dub i Trojan Sound System.

Pogledaj i ovo Dino Merlin - 2 vraća se na omiljenu pozornicu Nastavak turneje "MI" glazbenog čarobnjaka: Dino Merlin najavio veliki koncert u pulskoj Areni

Legende hip-hopa Jurassic 5 i drum and bassa Roni Size otvaraju Outlook

Pravim imenom Aaron Jerome, SBTRKT je poznat po svojoj mješavini house, dubstepa, bass i R'n'B glazbe, ali i zanimljivim maskama iza kojih krije ‘svoje pravo lice’. Izrazito cijenjen među glazbenicima, SBTRKT je i traženi remikser, pa je dosad tako potpisao remikse za Radiohead, Basement Jaxx, Underworld, M.I.A –u te producentskog kralja - Marka Ronsona. Prošle je jeseni izdao svoj drugi album Wonder Where We Land, na kojeg se čekalo pune tri godine.

Do samih začetaka bass glazbe

Outlook festival svojim programom ide duboko do samih začetaka bass glazbe kakvu danas poznajemo, a reggae i dancehall glazbeni pravci su samo neki od tih izvora inspiracije. U Pulu tako stiže ‘kralj dancehall glazbeBeenie Man, jamajkanski glazbenik koji je 2000. godine osvojio Grammy nagradu za najbolji reggae album, a koji je u glazbeni svijet ušao s nepunih pet godina.

Poznatom francuskom soundsystemu Legal Shot Sound pridružit će se jamajkanski vokalist Shinehead, a kako izgleda pravi dancehall party pokazat će ‘vrući’ kolektiv MC-a, DJ-a i plesačica The Heatwave, ujedno i pokretači najpoznatije britanske dancehall klupske večer - Hot Wuk. Veliki britanski producent Kevin Martin, poznatiji kao The Bug, ovaj će put Outlook publici predstaviti projekt Acid Ragga Live, u kojem vješto spaja točkice između ekperimentalne, acid glazbe i ragga, dancehall zvuka s nevjerojatnim efektom.

Krenula prodaja povoljnijih ulaznica za Hrvatsku i regiju za Outlook festival 2015.

Slave se i obljetnice

Outlook 2015. bit će mjesto proslave mnogih obljetnica. DMZ izdavačka kuća, institucija dubstepa, proslavit će deset godina postojanja, a tim povodom dovodi na štinjanski poluotok cijelu svoju posadu; Digital Mystikz, Loefah, Kode 9, Hatcha, Youngsta, Chef, N-Type, Quest, Silkie, Distance, Pinch, Sgt Pokes i Crazy D. Dva desetljeća rada na sceni proslavit će Renegade Hardware, kultna drum and bass izdavačka kuća, poznata po svojim The End klupskim večerima, a zajedno s Outlook publikom 20. rođendan slavit će Loxy & Ink, Bad Company UK, Maztek, Digital & Spirit, Keaton, Ant TC1, Cold Fusion i MC Stapleton. Desetu obljetnicu svoje izdavačke kuće Tectonic Recordings proslavit će slavni bristolski dubstep DJ - Pinch.

Ugrađeni u DNK materijal Outlook festivala su drum and bass, bass i garage, a u finalnom popisu izvođača opet su neki od najvažnijih predstavnika tih pravaca. Oneman je stekao popularnost svojom mješavinom UK garage stila s dubstepom, Boiler Room setovima, nastupima prije titana kao što su SBTRKT i Major Lazer te legendarnim duetom s Jackmasterom, s kojim je prošle godine rasplesao publiku Dimensions festivala. DJ Hype je pak ikona drum and bass glazbe te rezident svjetski poznatog Fabric kluba u Londonu.

Chris Lorenzo / Cause & Affect su naširoko poznati kao pioniri jack house / bass hybrid scene, a svoju popularnost proširili su Lorenzovim nagrađivanim suradnjama s Hannah Wants, tjednim emisijama na poznatoj radijskoj stanici Rinse FM i priznanjima od ljudi kao što su Annie Mac, Eats Everything, Monki, Skream, B Traits, Target i EZ. Popularnu Moat pozornicu preuzet će izdavačka kuća Swamp 81 i njeni glazbenici Loefah, Mickey Pearce, Paleman, Klose One, Benton i Chunky.

Otkriveni prvi izvođači osmog Outlook festivala

Različit zvuk

Outlook festival voli uvijek iznenaditi izborom različitih glazbenika. UK reggae kolektiv Vibronics Feat Madu Messenger & Echo Ranks izvadit će svu artiljeriju dubokih dub zvukova, dok će veteran Kenny Ken i DJ Ron povesti publiku na putovanje kroz 20 godina jungle i drum and bass glazbe. OBF Feat Shanti D i Stand High Patrol koji dolaze s vlastitim soundsystemima pokazat će nam kako to rade ljubitelji duba i dancehalla u Francuskoj. LEVELZ je skupina MC-a, DJ-a i producenata koji su na putu da postanu najkreativnija glazbena ekipa koja stiže iz Manchestera u posljednjih nekoliko godina. Iz dalekog Japana u Pulu stižu Part2style sa svojom originalnom kolekcijom reggae, dancehall i jungle ploča.

Za svoj debi na Outlook festivalu sprema će domaća glazbenica osebujnog vokala i suvremenog, elektronskog mračnog hip-hop zvuka - Diyala. U djetinjstvu je živjela u Brooklynu, glazbom se počela ozbiljnije baviti glazbom krajem 90-ih u varaždinskim bendovima Plag i Manny's Insane te nakon njih s varaždinskim hip-hop kolektivom Tristosixty. Diyalin live nastup je čisti overdose energije i emocija koje obaraju s nogu.

Izvođači

Ostali regionalni izvođači koji stižu na Outlook festival ovo ljeto su: Billain (Bih), Digitron (Hr), Egoless live (Hr), 207 (Hr), Rahmanee (Srb) , Filip Motovunski aka Noon (Hr), Chew The Fat_CRO (Hr) , Roots In Session (Slo), Said (bih), Necone (Srb), Rasheed (Rrb), Dirty Beatz Crew (Hr) i Kodin (Hr).

Na popis izvođača još s dodani: Fracture, Novelist, The Mouse Outfit, Elijah & Skilliam, Solo Banton, Xtrah, Hybris, Moxie, Catching Flies, MC DRS, SP:MC, Foreign Concept, Hyroglifics, Fre4knc, Kutmah, Chopstick Dubplate Feat Jacky Murda & Aries, Mark System, MC GQ, Stamina MC, Charlie P, Barely Legal, Compa, Gerra & Stone, Anti Social - Quest & Silkie, True Tiger, David Boomah, Kiko Dan, Chef, Siobhan Bell, Work It Girls, MC Sgt Pokes, MC Crazy D, Shanty, Chainska Brassika, Dan Man, Mantmast, Sun of Selah, Vital Techniques, Doctor Jeep, Sammy Dreadlocks, Shepdog, Blazin i Finwa.

Dom Outlook festivala - jedinstvena je tvrđava Punta Christo, sa svojih bezbroj hodnika, zidina, tunela, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune. Za vrijeme Outlook festivala postaje mjesto prave avanture pod suncem i zvijezdama za glazbene sladokusce koji vole plesati cijelu noć te jednako tako uživati po danu na plaži. Festivalska lokacija lako je dostupna iz obližnje Pule, a osim kampa velik je izbor smještaja u blizini tvrđave i poluotoka Štinjan.

Povoljnije festivalske HR&Ex-Yu ulaznice ranograbilice za Outlook festival po cijeni od 660 kuna mogu se naći u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria. Prvih 100 ulaznica ranograbilica za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria diljem zemlje. Nakon toga cijena ulaznica će biti 350 kuna.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene