Oglas

Najbolje od glazbe u kolovozu na najljepšoj pozornici Jadrana: Nakon Bonoba stiže Benjamin Clementine!

PR PR Foto: PR

Tvrđava sv. Mihovila, najljepša pozornica Jadrana pružila je ovo ljeto najbolje od najboljeg svima željnima dobre glazbe i provoda, ali vrhunac jubilarne desete koncertne sezone tek je pred nama. Na pozornicu se u utorak 8. kolovoza penje Bonobo u pratnji osmeročlanog benda, samo par dana nakon toga u Šibenik stiže talentirani glazbenik Benjamin Clementine, dok kolovoz zaključuju domaće glazbene snage, jedan od najdražih hrvatskih bendova Parni Valjak!

Još se sažimaju dojmovi koje je na publiku krajem srpnja ostavio maestralan nastup islandskog benda Sigur Rós. Oni su tribine na Mihovilu napunili dva dana zaredom, a pričat će se zasigurno još dugo i o odličnom koncertu José Jamesa koji je s pratećim bendom oduševio apsolutno sve prisutne, kao i o onom škotske pjevačice Emeli Sandé čiji je nastup na klaviru itekako izazvao emocije publike u Šibeniku!

PR PR Foto: PR

- Svakako bismo istaknuli i sjajnu plesnu predstavu Asylum u izvedbi Kibbutz Contemporary Dance Company koja je došla kao šlag na kraju srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila. Bio je to mjesec zaista pun emocija i super je iz prve ruke svjedočiti reakcijama publike koja je na svim koncertima glazbenike ispratila gromoglasnim ovacijama. Ništa manje ne očekujemo ni u kolovozu kada nas čeka rasprodani koncert Bonoba čiji nastupi oduševljavaju publiku diljem svijeta. Bonoba u pratnji benda u Šibeniku slušamo 8. kolovoza – najavljuju iz Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja Tvrđavom sv. Mihovila.

PR PR Foto: PR

Točno tjedan dana nakon toga, u utorak 15. kolovoza, pred publiku se na pozornicu sv. Mihovila penje Benjamin Clementine, jedan od najoriginalnijih glazbenika svoje generacije, osebujni pjevač, pjesnik i glumac kojem je to prvi dolazak u Hrvatsku.
- Clementine na Tvrđavu sv. Mihovila stiže nakon sjajnog koncerta u sklopu 64. Jazz Festivala Ljubljana za koji su i publika i kritika imale samo riječi hvale. Ovih dana rasprodani su mu jesenski koncerti u Parizu i Bruxellesu pa s nestrpljenjem očekujemo njegov dolazak u Šibenik – poručuju iz Tvrđave kulture.

PR PR Foto: PR

Ovog samoukog multi-instrumentalista upečatljivog glasa i fascinantne životne priče, glazbeni kritičari stavljaju u rang Leonarda Cohena i Nine Simone, New York Times ga je uvrstio na popis “28 genija koji su definirali kulturu 2016. godine”, dok su mu Francuzi dodijeli titulu viteza za umjetnički doprinos!
Kolovoz na šibenskoj tvrđavi zaključit će Parni Valjak. Jedan od najznačajnijih rock bendova u regiji na Tvrđavu sv. Mihovila stiže 31. kolovoza.

- Šibenska publika i gosti sjećaju se dva fantastična koncerta Parnog Valjka na Mihovilu, 2015. i 2019. godine. Bili su to uistinu nezaboravni trenuci s Akijem Rahimovskim koji će nam uvijek ostati u srcu, a sada se radujemo jedan od najdražih bendova poslušati i u ovom novom sastavu, s Igorom Drvenkarom – zaključuju iz šibenske Tvrđave kulture.

PR PR Foto: PR

Ulaznice za sve koncerte mogu se pronaći u sustavu Eventim i u City Pointu u centru Šibenika.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene