plesno natjecanje

Festival DanceStar: Svjetske plesne boje stigle u Poreč

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Velika plesna povorka ušetala je sinoć u Poreč, a boje brojnih svjetskih zastava obojale su grad koji će sljedećih dana biti epicentrom plesne scene. Brazil, Južna Afrika, Njemačka, Italija, Slovačka i Finska samo su neke od zemalja koje su ušle u samu završnicu prestižnog DanceStar natjecanja.

Prava sportska razglednica poslana je sinoć u svijet iz Poreča. Boje brojnih svjetskih zastava zavijorile su se sportskom dvoranom Intersport i najavile sedmo izdanje prestižnog međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar. Brazil, Južna Afrika, Finska, Njemačka, Austrija, Poljska i Mađarska, samo se neke od zemalja čiji su se plesači uspjeli kvalificirati u samu završnicu, a hrvatske boje branit će klubovi iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Poreča te brojnih drugih gradova.

Pogledaj i ovo showbuzz slijedi finale Milko Šparemblek oduševljen plesnom senzacijom DanceStar!

Festival DanceStar: Luka Nižetića i Damir Kedžo pozivaju u rasplesani Poreč

Tisuće mladih plesača pristiglih sa svih strana svijeta, u velikoj su povorci, uz atraktivni plesni i glazbeni program, obilježili početak sedmog izdanja festivala koji će narednih dana pokazati sve svjetske plesne trendove ali i otvoriti put i ostvariti snove mladim plesačima koji su se za porečko finale pripremali cijelu godinu.

”Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom natjecanja i mladim plesačima koji su došli u Poreč na finale Dancestara. Ponosan sam što sam još jednom dio ovog jedinstvenog plesnog događanja koji okuplja zemlje sa svih kontinenata. Svim natjecateljima želim puno sreće, a posjetiteljima da uživaju u nastupima plesača.“ – izjavio je Alen Petelinc, ispred organizacije festivala.

Zadovoljstvo nije mogao sakriti ni gradonačelnik Poreča Edi Štifanić koji se kratkim govorom obratio svim zemljama sudionicama i zaželio im ugodan boravak te sreću u narednim danima: “Poreč je još jednom postao prava sportska prijestolnica i iznimno sam zadovoljan što nam se DanceStar vratio u još većem i boljem izdanju. Zahvaljujem predstavnicima svih zemljama koje su došle u Poreč i želim im prije svega puno sreće u natjecanju, a nadam se da se upravo ovdje vidimo i dogodine.“

Plesačima se obratio i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, a ugodan boravak i dobre rezultate poželio je okupljenim mladim plesnim entuzijastima: “Dobro došli u Poreč! Hvala organizatorima što su još jednom prepoznali veliki potencijal našeg grada jer smo mi rijetka destinacija koja ima zadovoljavajući smještajni kapacitet i infrastrukturu potrebnu za realizaciju ovako složenog i zahtjevnog međunarodnog projekta. Nema turizma bez mladosti, vi nas upotpunjujete i želimo vam puno sreće u narednim danima.“

Mlade plesače ovih dana očekuju naporna svakodnevna natjecanja, brojna predavanja i radionice eminentnih plesnih stručnjaka i koreografa koji će prenositi svoje višegodišnje iskustvo novim svjetskim plesnim naraštajima. Almira Osmanović, Milko Šparemblek, Igor Barberić, Leonard Jakovina, Elvis Hodžić, te brojni svjetski suci, sljedećih će dana imati najteži zadatak odabira najboljih od mnoštvo vrhunskih plesača u Poreču.

Finalna natjecanja će se odvijati od četvrtka 22. svibnja pa sve do nedjelje 24. svibnja, kada će biti dodijeljene nagrade po raznim kategorijama i dobnim skupinama. U petak, 23. Svibnja u 21h, u sportskoj dvorani Žatika, nas očekuje DanceStar Night gdje će se dvadeset najboljih koreografija boriti za onu najbolju. Novost sedmog izdanja je i Urban Chapter koji će se održati u subotu, 23. svibnja u 21.30h u diskoteci Byblos i gdje će se plesači predstaviti u potpuno novoj formi kada je riječ o DanceStaru, u atraktivnim plesnim okršajima break i oldstyle plesača, a u Poreču se okupljaju i plesni fotografi te grafiti umjetnici.

Ponosni partner DanceStar natjecanja od ove godine je i Rexona, a njihovi novi proizvodi za žene i muškarce Invisible Black + White pružaju zaštitu do 48 sati, najbolje su rješenje protiv žutih mrlja te idealan spoj s mladim plesačima koji stižu u Poreč i koji će se uz Rexonu osjećati sigurnije i snažnije.

Pozivamo sve ljubitelje plesa da se pridruže DanceStar završnici u Poreču. Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici.

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene