Tužno

Život je izgubila sa samo 22 godine zbog bizarnog razloga, a njezin dečko jednu stvar ne može si oprostiti

Aaliyah Aaliyah Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Aaliyah Aaliyah (Foto: AFP) Aaliyah (Foto: Profimedia) +0 Aaliyah Galerija

Prošla je 21 godina od stravične avionske nesreće u kojoj je pjevačica Aaliyah izgubila život.

Od tragične smrti nikad prežaljene pjevačice Aaliyah prošla je 21 godina, no i nakon više od dva desetljeća njezine se pjesme i dalje rado slušaju, a obožavatelji rado prisjećaju njezina lika i djela.

Pogledaj i ovo Aaliyah (Foto: AFP) Prošlo je već 20 godina Njezina je smrt potresla milijune fanova, ali pravi je šok uslijedio tek nakon istrage stravične nesreće u kojoj je izgubila život

Aaliyah je preminula sa samo 22 godine, a život je izgubila u tragičnoj avionskoj nesreći kad se avion kojim je putovala srušio, a u kojoj je živote izgubilo još osmero ljudi.

Njezin poslovni život bio je već tada ispunjen ogromnim uspjehom i postignućima u svijetu glazbe, a i u privatnom je životu bila sretna, pogotovo što se tiče ljubavi. Producent Damon Dash, s kojim je u to vrijeme bila u vezi, progovorio je u nekoliko navrata o njihovoj ljubavnoj priči i pritom otkrio još jedan nepoznat detalj iz njezina života.

Danas uspješni medijski tajkun, poduzetnik i filmski producent Damon izlazio je s Aaliyah godinu dana prije nego što se dogodila nesreća. Upoznali su se na jednoj košarkaškoj utakmici, i to preko zajedničkog računovođe Barryja Klarberga. Svidjeli su se jedno drugome na prvi pogled, ali odlučili su prvo biti samo dobri prijatelji.

U jednom od intervjua za Entertainment Tonight Damon se osvrnuo na njihove početke i onu stranu pjevačice koju mnogi nisu poznavali ili je se ne sjećaju. Naime, otkrio je kako je ono što ih je dodatno povezalo i zbližilo bilo čitanje knjiga. Njihovi intelektualni razgovori i rasprave jednostavno su učvrstili njihov odnos.

"Od tada smo postali nerazdvojni", priznao je Damon i dodao da su svojoj nadolazećoj romansi ipak odlučili dati priliku.

Danas 51-godišnji Damon tvrdi da nije mogao biti zahvalniji na tome što su uspjeli stvoriti nezaboravnu vezu daleko od znatiželjne javnosti, a otkrio je i kako su se u jednom trenutku htjeli vjenčati, ali su ipak shvatili da su žurili. Zato su se dogovorili da će zajedno živjeti šest mjeseci i vidjeti mogu li tolerirati jedno drugo, a ako im to uspije, stat će pred oltar. No, nažalost, taj se plan nikada nije ostvario i nisu se uspjeli vjenčati.

Dvadeset godina nakon njezine smrti Damon žali što nisu stvorili još više zajedničkih uspomena. Oboje su bili zaposleni, ambiciozni, radili su na mnogo projekata, pa nisu imali toliko vremena da budu zajedno koliko su željeli. No, kada bi bili jedno pored drugoga, bilo je to vrijeme za pamćenje.

"Uvijek smo se predivno provodili kada bi se vidjeli, sve je uvijek nekako bilo svježe", izjavio je.

Danas ga tješi misao da je Aaliyah postala anđeo i da bdije nad njim, obitelji i prijateljima.

22-godišnja Aaliyah bila je upravo završila snimanje svog posljednjeg glazbenog spota na Bahamima za singl "Rock the Boat" i vraćala se kući u SAD, ali zrakoplov kojim su ona i njezina ekipa putovali imao je znatno više prtljage i opreme nego što je bilo dopušteno, a i putnika više nego što je smio prevoziti. Osim nje, živote je izgubilo osmero članova njezina tima, i to samo 60 metara od mjesta na kojem su uzletjeli.

Rezultati istrage nesreće pokazali su da je pilot lažirao potrebne certifikate kako bi dobio dozvolu za let, a utvrđeno je i da je u trenutku nesreće bio pod utjecajem opijata i alkohola, ali i da su na put krenuli dan ranije nego što je to bilo planirano, što je njezine bližnje i obožavatelje ostavilo u nevjerici i još većoj tuzi.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 3 Lidija Bačić - 1 Lidija Bačić - 2 Lidija Bačić - 5 +28 Lidija Bačić - 8 Celebrity Lidija Bačić zabavljala se u društvu naših zgodnih vaterpolista: ''Vidim razvode na vidiku...''

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Trevor Rees-Jones Trevor Rees-Jones i princeza Diana Trevor Rees-Jones - 4 Trevor Rees-Jones - 1 +7 Trevor Rees-Jones - 3 Zanimljivosti Jedini je preživio stravičnu nesreću u kojoj je poginula miljenica svijeta, a posljedice se na njegovu licu vide i 25 godina kasnije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene