Generacijska različitost

Ženska kreativnost još jednom pokazala da je nenadmašna, a skupna izložba "Gatara" okupila renomirane umjetnice

Izložba Gatara - 3 Izložba Gatara - 3 PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Izložba Gatara - 2 Izložba Gatara - 1 +0 Izložba Gatara - 3 Galerija

Skupna izložba "Gatara“ otvorena je u atriju dubrovačke palače Sponza. Kustosica izložbe je Selma Hafizović, a uz njezine radove, izloženi su i radovi Jagode Buić, Ive Laterze, Dubravke Lošić, Rebecce Ribichini te Tanye Small. Razgledati se može svakim danom, sve do kraja Igara 25. kolovoza, a ulaz je slobodan.

Od ukupno trinaest radova, izložene su dvije tapiserije iz 1970-ih i prostorni kolaž Zmaj Jagode Buić; jedna multimedijalna i jedna neonska instalacija Rebecce Ribichini, prostorna instalacija Alba Abula Dubravke Lošić, ulja na platnu i ploči Selme Hafizović, fotografija Tanye Small te dva rada Ive Laterze, još jedne Dubrovkinje koja upravo završava magisterij pri čuvenom sveučilištu Goldsmiths u Londonu.

Pogledaj i ovo Monodrama Lulu - 1 72. dubrovačke ljetne igre Intimna i strastvena "Lulu" očarala publiku na Lovrjencu, intimna monodrama govori o jednoj od najpoznatijih femme fatale

Zahvalivši posjetiteljima na dolasku i predstavivši kustosicu, intendantica Dora Ruždjak Podolski istaknula je kako je posebnost izložbe svakako generacijska različitost, a glavna je poveznica ženska kreativnost koja je uvijek nenadmašna.

Jedna od šest umjetnica na izložbi, ujedno i kustosica, Selma Hafizović zahvalila je Dubrovačkim ljetnim igrama što su joj dali priliku da napravi feminističku izložbu.

"Ovaj rad je stvoren kao određena retrospektiva feminističkog rada od 1970-ih do danas, rada koji se stvara pod nekom opresivnom strukturom“, istaknula je Hafizović.

Na kraju obraćanja posebno je zahvalila Jagodi Buić što je dio izložbe i što je "stvorila mjesto u budućnosti za druge žene“.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) Val Kilmer (Foto: AFP) +2 Val Kilmer (Foto: AFP) Nekad i sad Bio je najpoželjniji muškarac i tiha patnja žena, ali sada jedva govori i njegova pojava baš rastužuje

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene