Toplo oko srca

Animirani film za sve uzraste zbog njegove jedinstvene poruke, a to je - vjerujte, vjerujte i samo vjerujte!

The Polar Express - 1 The Polar Express - 1 Pixsell 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju The Polar Express - 1 The Polar Express - 2 The Polar Express - 3 The Polar Express - 4 +0 The Polar Express - 5 Galerija

Vjerujte, vjerujte, i samo vjerujte. To je poruka ovog prekrasnog božićnog animiranog filma koji priča o odrastanju jednog dječaka kroz izvanrednu životnu animaciju, te pregršt božićnih elemenata zbog kojih će vam biti toplo oko srca.

Polarni Express je animirani film za sve uzraste zbog njegove jedinstvene poruke, načina na koji je priča ispričana, i zbog toga jer i nama starijima evocira uspomene koje ne smijemo nikada zaboraviti.

Pogledaj i ovo Tom Hanks Žestoke kritike Tom Hanks doživio neugodno iznenađenje, nominiran je za čak tri Zlatne maline: Pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak

Dok sva djeca spavaju i čekaju Djeda Mraza da im stavi poklone pod bor, dječak Chris (Josh Hutcherson) odlazi u krevet s mišlju kako Djed Mraz zapravo vjerojatno ne postoji. Probudi ga zvuk glasne zviždaljke vlaka, te brzo izjuri van u pidžami i šlapama. Iako skeptičan, Chris se uz nagovor konduktera (Tom Hanks) koji mu obeća da je idealan kandidat za Polarni Express koji će ga na kraju putovanja dovesti do pravog Djeda Mraza, ukrca u vlak zajedno s drugom djecom.

Polarni Express je film koji nema tipičnu božićnu poruku, i njegova estetika ga odvaja od drugih animiranih filmova koji se gledaju pred blagdane. Redatelj Robert Zemeckis je napravio film koji je toliko atmosferičan da dok ga gledate osjećate se kao da vam je hladno u trenucima kada vlak klizi po ledu, toplo vam je dok djeca piju toplu čokoladu, a trenutak kada vidite trg na kojem vilenjaci i djeca dočekuju Djeda Mraza izmami vam najveći dječji osmijeh na lice.

Zanimljivo je da su u ovom filmu sve izvedbe stvarne, skenirane, te prenesene u bogati CGI(kompjuterski stvorene slike). To znači da su svi glavni glumci bili prisutni i igrali na setu stvarne scene. Ova činjenica prirodaje tom osjećaju posebnosti koji ima ovaj film. Animacija nije tipična, ali nije ni priča kakvu je Zemeckis htio prenijeti gledateljima. Redatelj je uspio prenijeti onaj feel good osjećaj koji nam svima treba za vrijeme blagdana, ali je to uradio na svojstven i orginalan način.

Tom Hanks je glumac koji daje pet glasova u ovom filmu, ali njegov glavni lik je lik konduktera Polar Expressa. Njegov topli glas nas odmah uvuče u priču jer nam je poznat. On zapravo vodi čitavu priču, te na simpatičan način kroz čitav film podcrtava glavni cilj putovanja Polar Expressom i njegovu pouku.

Polar Express ima snažnu poruku o tome kako moramo vjerovati čak i onda kada nemamo fizičkog dokaza za to. Djecu podsjeća da sanjaju, a odrasle podsjeća da se vrate u djetinjstvo. Ovaj film nije lagani božićni dječji film, već je kompleksan animirani film koji nas vodi u nevjerovatnu avanturu do Sjevernog pola.

Također, jedna od najljepših scena u filmu koja mi je zauvijek ostala urezana u mozak je trenutak kada naš glavni junak ugleda Djeda Mraza i kondukter ga podsjeti da pravi duh Božića leži u našim srcima, te da su nekada najrealnije stvari na svijetu upravo one koje ne možemo vidjeti. Taj trenutak je definicija čitavog filma i njegove poruke. Mi vam sa ovim divnim filmom želimo sretan Božić. Vjerujte u dobro, u čaroliju Božića, i nikada nemojte prestati sanjati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene