Kultna priča

Feel good film idealan za cijelu godinu, a pogotovo za one trenutke kad se želite istinski nasmijati

Renee Zellweger za ''Bridget Jones'' - 1 Renee Zellweger za ''Bridget Jones'' - 1 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Renee Zellweger za ''Bridget Jones'' - 1 Renee Zellweger za ''Bridget Jones'' - 2 +0 Dnevnik Bridget Jones Galerija

Gotovo da ne postoji osoba na svijetu koja nije pogledala bar jedan nastavak popularne romantične komedije, Dnevnik Bridget Jones. Ovaj kultni film iz 2001. godine toliko je univerzalan da je i danas u potpunosti relevantan. Urnebesno komičan, šarmantan i odlično napisan scenarij, ključni su za popularnost ovog feel good filma.

Nastao po istoimenoj knjizi, Dnevnik Bridget Jones je priča o ''običnoj'' ženi koja se bori sa svojim poslom, svojom tjelesnom težinom, godinama, nedostatkom partnera, i sa svim svojim nesavršenostima.

Pogledaj i ovo Renee Zellweger (Foto: Getty Images) Nije joj bilo lako Pamtimo je kao luckastu plavušu i glumicu koja se povukla iz Hollywooda, a sada je priznala i zašto

Bridget Jones (Renee Zellweger) donosi novogodišnju rezoluciju da napokon uzima stvari u svoje ruke, i počinje pisati dnevnik u kojem će zapisivati samo istinu. Ovaj film, kako većina kritičara piše, je film o svakoj ženi. Univerzalnost njezinog lika leži u komičnim situacijama kroz koje je svaka žena prolazila, ili prolazi. Situacije poput korištenja depilacijskog voska prvi put, izbezumljenog spremanja za prvi dejt, te pokušaja balansiranja posla i privatnog života.

Iako je većina filma komična, on se bavi i bitnim temama i traumama kroz koje žene nažalost prolaze svakodnevno. Bridget odlazi u dom šefa koji ju seksualno zlostavlja na poslu, njezina inteligencija je izvor ismijavanja, želi smršavjeti jer je svjesna da je u svijetu mršavost nagrađena, i tako silno želi partnera jer se osjeća pod pritiskom okoline što ga nema, ali i zbog toga jer je silno usamljena.

Redateljica Sharon Maguire je na sebi svojstven i ženstven način ispričala priču o ženi koja može biti bilo koja druga žena. Bitne teme poput seksizma je podcrtala više puta, ali na razgovjetan i komičan način što apsolutno ne umanjuje važnost takvih tema.

Bridget Jones je utjelovila sjajna oskarovka Renee Zellweger, koja je ovu ulogu odigrala sa slatkoćom. To je najbolja riječ za opisati Zellweger u ulozi Bridget jer je kroz čitav film ili želite zagrliti, ili utješiti. Njezina ranjivost i iskrenost na ekranu, uvuku vas od trenutka kada je vidite na ekranu. Ovo je uloga sa kojom je Zellweger briljirala, i ne bi mogla zamisliti niti jednu drugu glumicu za ulogu Bridget.

Njezinom ljubavnom trokutu priključuju se Hugh Grant i Colin Firth, koji su jednako šarmantni kao Bridget, ali su u ovom filmu stavljeni u drugi plan. Grant je odveć poznat po romantičnim komedijama (Noting Hill), ali uloga negativca u Bridget Jones mu čak bolje leži nego uloge srcolomca. Colin Firth odskače od ostale glumačke postave obzirom da glumi lik posloženog muškarca sa zavidnom karijerom. Iako je uglađen, i pomalo snob, Bridget ga privlači svojom šašavošću i jedinstvenošću. Likovi u ovom filmu su izvrsno napisani, te se svaki lik s lakoćom upotpunjuje.

Ljepota ovog filma je u apsurdnim situacijama koje su stvarne. Scenaristi i redateljica su napravili heroinu koja nije savršena, ona nema sve. Ona se bori sama sa sobom i vanjskim svijetom kako bi samo imala sretan i dobar život. Bridget je optimistična žena koja vjeruje u pravu ljubav, i usprkos svim suludim situacijama koje joj život baci pod noge, ona ne odustaje. Ovo je film o ženi koja je u svima nama, ona nas napominje da prava ljubav čeka iza ugla, i da jednostavno volimo život. Zbog toga, mi volimo Bridget Jones, i jedva je čekamo ponovno gledati. Dnevnik Bridget Jones je feel good film koji vam preporučujemo kroz čitavu godinu, i u onim trenutcima kada se želite istinski nasmijati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene