Bravo za ideju!

Poznatog umjetnika Stephana Lupina Vatreni inspirirali na humanitarnu akciju: "Ne smijemo zaboraviti na one najpotrebitije!"

Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Stephan Lupino Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija

Stephan Lupino pokreće humanitarnu akciju čiji će prihod biti namijenjen najmlađima.

Stephan Lupino je odlučio pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć siromašnoj i bolesnoj djeci Hrvatske. Umjetnik svjetskog glasa u tu svrhu donira svoje dvije vrijedne, ali i svojim suzama natopljene umjetnine koje je izradio u čast najvećeg postignuća hrvatskog nogometa.

Pogledaj i ovo showbuzz Procijenite sami Pjeva li poznata Prijateljica bolje nego što glumi?

"Mislim da u ovim trenucima najvećeg nacionalnog ponosa i euforije ne smijemo zaboraviti one najpotrebitije, a to su siromašna djeca i bolesna djeca“, ovo je misao vodilja kojom je Stephan Lupino odlučio pokrenuti humanitarnu akciju za djecu Hrvatske. Želja mu je da se u nju, sljedeći njegov primjer, uključi što više pojedinaca, tvrtki i institucija.

Ne donira umjetnik svjetskog glasa za djecu Hrvatske bilo kakve dvije umjetnine, iako je neosporno da sve njegove imaju veliku vrijednost. No, ove dvije imaju i dodatnu jer su nastajale dok je hrvatska nogometna reprezentacija ispisivala najljepše stranice naše nogometne povijesti. Prvu od njih krenuo je raditi kad su Vatreni pobjedili Nigeriju rezultatom 2:0.

Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stephan Lupino o umjetnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

"Nešto se u meni probudilo, i vidim da se svi mole. Svi smo se molili, igrači se mole, Dalić se moli, i onda sam rekao, idem ja sto križeva napraviti da nam Bog pomogne", otkrio je Stephan.

Sliku je završavao u molitvama tijekom utakmica protiv Argentine i Islanda. Kad su Vatreni dogurali do četvrtfinala Svjetskog prvenstva, Lupino je u pobjedničkom zanosu počeo raditi skulpturu u čast reprezentacije.

“Bio sam uvjeren kako smo počeli igrati, da ćemo biti i prvaci svijeta. Ja sam baš imao tu neku enegiju i prizivao sam da moramo biti prvaci svijeta! I radio ja ,radio, pobjedili mi Engleze, rekoh idem je odmah završiti i staviti zlatnu šahovnicu", prepričao je. No, ipak je odlučio pričekati finale. Tad je emotivni Lupino, koji se nikako nije mirio s porazom od Francuske, plačući, polja šahovnice ipak, umjesto u zlatno, obojao u srebrno.

"Tko ne bi plakao? Pogotovo kad sam se ja ufurao u to. Suze su mi same kapale i ona je natopljena njima. Zbilja smo nezasluženo izgubili“, izjavio je.

Nimalo ne čudi što se Lupinu samo jedan trenutak sa slavlja Vatrenih zauvijek urezao u pamćenje, ali i u srce. "Kad su onog dječaka s Down sindromom stavili na binu. To je bilo najemotivnije i najuzvišenije, i zato apleiram da se da, da se napravi nešto za tu djecu", apelira.

Nadamo se da će se zahvaljujući Lupinovoj hvalevrijednoj inicijativi vratiti osmijeh na što veći broj dječjih lica.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene