Mračna prošlost

'Majka me tukla i tjerala da klečeći tražim oprost zbog krivo odsvirane note'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vanessa Mae u velikom intervjuu otkrila mračne tajne iz svog djetinjstva.

Slavna britanska violinistica Vanessa Mae na nedavnim je Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju nastupila kao skijašica pod tajlandskom zastavom. Svijet je oduševila svojom izvedbom, no iza velikog talenta krije se mračna prošlost.

Pogledaj i ovo showbuzz Neprocjenjivo! Pogledajte dirljiv trenutak susreta Severine i njezine majke poslije zagrebačkog koncerta

Ova je 35-godišnja glazbenica do slave išla tako trnovitim putem, no Vanessa je sada prvi put javno progovorila o burnom odnosu s majkom Pamelom Tan Nicholson, s kojom ne razgovara već dugi niz godina.

U intervjuu za Mail on Sunday priznala je da ju je stroga majka, koju zbog karakternih crta danas zove 'majkom tigricom', pokušavala disciplinirati fizičkim kažnjavanjem.

Slavna glazbenica postala profesionalna skijašica!

'Mlatila me, često me znala ošamariti, tjerala me je da klečim pred njom pri čemu bi me vukla za uši i tjerala da je molim za oprost', priča Vanessa, kojoj je majka vodila cijelu karijeru sve dok je se, nekoliko dana prije svog 21. rođendana, nije otarasila. Otada su jedva riječ jedna s drugom progovorile, a spomenuti SMS u Sočiju bio je njihova prva komunikacija u više od deset godina.

Naime, na dan kada je u Sočiju trebala nastupiti za Tajland u veleslalomskoj olimpijskoj utrci, mobitel joj je bio zatrpan porukama ohrabrenja u kojima su joj prijatelji željeli uspjeh. No, jedna joj je SMS poruka zapela za oko, piše Daily Mail.

'Učinila mi se jako zagonetnom i pitala sam se ma tko je sad to', priča Vanessa o poruci koja je glasila: 'Sretno, pazi se, uživaj.' Broj joj je bio nepoznat, a na kraju poruke nije bilo ni smajlića ni potpisa. Ničega.

Otkrila je da je odgovor na SMS poslala tek nakon tjedan dana. 'Ispričala sam joj se na kasnom odgovoru i zahvalila', kaže glazbenica i dodaje da je kontakt otad ponovno potpuno zamrznut.
Pamela Tan Nicholson je rođena u Kini te je na svojoj kćeri često primjenjivala tamošnje običaje, uključujući i famozni 'kowtow', odnosno ponižavajuće klečanje slabije osobe koja na taj način jačega moli za oprost.

'Radila mi je to da pokaže tko je tu podređen, a tko je gazda. Za uši me povlačila dok sam klečala', navodi Vanessa. Majka joj je bila pravi 'control freak' i nije joj dala da sama iz kuće izađe sve do 20. rođendana. 'Nastupala sam pred tisućama ljudi, milijuni su me vidjeli na televiziji, a nikada sama ni cestu nisam prešla', govori kroz smijeh.

'Nikada si krevet nisam sama namjestila, nikada si doručak nisam pripravila, nikada ulicom nisam sama hodala, nikada mlijeko nisam sama kupila. Sve je u mom životu bilo usredotočeno isključivo na moju karijeru violinistice. (...) Bio je to vojnički život iz jednog kuta gledanja, ali svakako sam imala sreće da je sviranje violine zapravo bila jedina stvar koju sam cijelo djetinjstvo morala raditi', priča Vanessa.

No, kada bi odsvirala koju krivu notu, požalila bi što je svoj omiljeni instrument ikada uzela u ruke. Majka bi je zbog pogreške mlatnula, a često je udarce dobivala i od svog učitelja violine.
Kaže da ju je učitelj zadnji put tresnuo kad je imala 15 godina i to samo zato što mu se ona tada usudila vratiti. Udarila ga je toliko silovito da se jadnik rasplakao.

Vanessa je, inače, rođena u Singapuru, a s majkom Pamelom preselila se u London kada je imala četiri godine. Prije toga, Pamela se razvela od Vanessinog oca, koji je s kćeri normalne odnose uspostavio tek nedavno.

Ljubav prema glazbi prenijela joj je upravo majka, školovana pijanistica koja za život zarađuje kao odvjetnica. Violinu je počela svirati odmah po doseljenju u Veliku Britaniju, čija je danas državljanka. Od malih je nogu i skijala.

Već s osam godina pokazala se kao čudo od djeteta te je otišla u pekinški Centralni konzervatorij za glazbu, gdje se školovala sljedećih nekoliko godina. Do 13. rođendana već je snimila tri albuma klasične glazbe, koje je kritika jako nahvalila, a s 15 je godina izazvala buru nakon što je pozirala poput Lolite za omot svog crossover pop albuma The Violin Player.

Do danas je prodala više od deset milijuna primjeraka svojih albuma i na banci ima nekoliko stotina milijuna kuna. Već je 15-ak godina u vezi s francuskim vinskim guruom Lionelom Catelanom (44).
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene