Zbogom Jonathan Demme

Umro redatelj legendarnog filma ''Kad jaganjci utihnu''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Obitelj zatražila da se umjesto slanja cvijeća uplate donacije za udrugu Amerikanci za imigrantsku pravdu u Miamiju na Floridi.

Redatelj Jonathan Demme, najpoznatiji po filmu "Kad jaganjci utihnu", umro je u 73. godini, objavila je u srijedu njegova glasnogovornica.Demme je bolovao od raka jednjaka, priopćila je Annalee Paulo."Jonathan je preminuo danas rano ujutro u svom stanu na Manhattanu, uz svoju suprugu Joanne Howard i troje djece", napisala je Paulo.

Pogledaj i ovo PR Hannes Þór Halldórsson Dvostruki život islandskog redatelja: Prije četiri godine branio je protiv Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a danas ima hit europsku komediju

Njegov posljednji film bila je komedija "Rock kraljica" iz 2015. u kojoj Meryl Streep glumi ostarjelu rokericu.Opus ovog redatelja uključuje razne žanrove, od komedija i trilera do pionirskih filmova poput Oscarom nagrađene "Philadelphije" koji je bio prvi uradak u Hollywoodu koji je progovorio o AIDS-u.

Demme je režirao i glazbene dokumentarce o zvijezdama poput Brucea Springsteena, Kennyja Chesneya, Neila Younga i Talking Headsa.Newyorčanin Demme osvojio je Oscara za režiju svog debitantskog trilera "Kad jaganjci utihnu" iz 1991. koji je tada proglašen i najboljim filmom. Anthony Hopkins i Jodie Foster za svoje su uloge u filmu također nagrađeni Oscarom.

Paulo je napisala kako će ispraćaj biti privatan, te da je obitelj zatražila da se umjesto slanja cvijeća uplate donacije za udrugu Amerikanci za imigrantsku pravdu u Miamiju na Floridi. (Hina)


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene