tužna vijest

Preminula šarmantna glumica koja se proslavila ulogom brižne majke jednog od najboljih komičara na svijetu

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glumica Liz Sheridan preminula je u 94. godini u petak, izvijestio je njezin glasnogovornik.

Šarmantna glumica Liz Sheridan, najpoznatija po ulozi brižne majke Jerryja Seinfelda umrla je u petak ujutro s navršene 93 godine.

Pogledaj i ovo Michael Richards (Foto: Youtube Screenshot) 23 godine od kraja serije Šašavi Kramer rijetko izlazi u javnost, a kad se napokon pojavi, teško ga je prepoznati, uvjerite se sami!

Sheridan je umrla mirno, prirodnom smrću, rekao je njezin predstavnik za Daily News. Prije samo pet dana napunila je 93 godine.

Iako je prije Seinfelda imala bogatu karijeru, tijekom koje je proživjela i kratku romansu s mladim Jamesom Deanom, najprepoznatljivija je po ulozi Helen Seinfeld, Jerryjeve majke koja nije mogla vjerovati da se njezin sin nekome može ne svidjeti.

Prije Seifelda, Sheridan je glumila znatiželjnu susjedu gospođu Ochmonek u seriji Alf. Bila je popularna i na Broadwayu, te je 1977. odigrala ulogu u mjuziklu "Sretan kraj" zajedno s Meryl Streep i Christopherom Lloydom.

Elizabeth Ann Sheridan rodila se u Westchester Countyju u državi New York 10. travnja 1929. I majka i otac, čije je stope slijedila, bili su izvođači.

Njezina je prva ljubav bio ples, a karijeru je započela kao rezervna plesačica u predstavama na Broadwayu. U kasnijem intervjuu, kazala je da joj je najdraža predstava bila Ballroom (Plesna dvorana) iz 1978. koju je režirao i koreografiju osmislio Michael Bennett. Predstava je 1979. osvojila nagradu za najbolju koreografiju.

Sheridan je 2000. otkrila ranije nepoznatu crticu iz vlastitog života: strastveni ljubavni odnos s Jamesom Deanom početkom 50-ih, o kojemu je pisala u knjizi "Dizzy & Jimmy: Moj život s Jamesom Deanom: Ljubavna priča".

"Postali smo prijatelji. Potom smo postali još bliži prijatelji te smo odlučili živjeti zajedno, što tada nije bilo baš uobičajeno", kazala je Sheridan u intervjuu povodom promocije knjige.

Kazala je da je trenutak rastanka nastupio kad je Dean 1952. odlučio poći u Hollywood, a ona izabrala drugi put.

(Hina)

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Dennis Quaid i Laura Savoie (Foto: Profimedia) Dennis Quaid i Laura Savoia (Foto: Profimedia) Dennis Quaid (Foto: Profimedia) Dennis Quaid i Santa Auzina (Foto: Profimedia) +7 Dennis Quaid i Santa Auzina (Foto: Profimedia) Celebrity Ponosno je stao uz svoju 39 godina mlađu suprugu te još jednom dokazao da im zli jezici ne predstavljaju problem

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene