Bila je tinejdžerica

I Tajči je progovorila o traumi koju je doživjela: "Kako nešto tako užasno reći mami? Mislila sam da ću to ponijeti u grob"

Tatjana Matejaš Cameron Tatjana Matejaš Cameron YouTube/Screenshot 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Tatjana Matejaš Cameron Tatjana Matejaš Cameron i Tatjana Jurić Tatjana Matejaš Cameron Tatjana Cameron Tajči - 5 Tatjana Cameron Tajči - 6 Tatjana Cameron Tajči - 9 Tatjana Cameron Tajči - 4 Tatjana Cameron Tajči - 3 Tatjana Cameron Tajči - 2 Tatjana Cameron Tajči - 1 +19 Tatjana Cameron Tajči - 3 Galerija

Hajde da ludujemo ove noći, hajde zaljubi se u moje oči... Njezine popularne stihove znaju i pjevaju generacije. Tatjana Matejaš Cameron poznatija kao Tajči gostovala je kod Tatjane Jurić u podcastu Skip or Beep bravo! radija. Prisjetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali i kako je završila u zatvoru.

"Taj osjećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojega sam ja odlučila otići", rekla je Tatjana Matejaš Cameron, poznatija kao Tajči u podcastu Skip or Beep bravo! radija.

I dok danas svojim životnim savjetima pomaže drugima, ne krije da se u mladosti s traumama nije znala nositi. Kao tinejdžerica je doživjela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje.

Nažalost, kao društvo nismo bili dovoljno svjesni mentalnih problema.

"Rekla si da si tom zlostavljaču, silovatelju, davno oprostila, a sebi dugo nisi mogla oprostiti? Na koji si način sebe dovodila u pitanje?" upitala ju je Tatjana Jurić.

"Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja osobno bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe... Moja baka je znala reći – ja ću to ponijeti u grob... Tako da sam odlučila da nikada nikome ni slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob", prisjetila se Tajči.

"Ni majci?" upitala ju je Tatjana, a Tajči dodala: "Ni njoj, jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nikamo samu, ni na gažu, a bojala sam joj se i reći jer sam ju željela zaštititi. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce..."

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila.

"Nema imena, to nije uopće ni važno, jer to je toliko puno vremena prošlo, ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane da ulažem energiju u to... I oni muškarci, i njima se to događa iz neke traume", smatra Tajči.

Odlučila je ne baviti se nasilnicima nego pomagati žrtvama.

"Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, puno gore nego ja... sa ženama koje su bile totalno roblje... Žrtve seksualnog roblja nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje 'nekome pripadaju' one ti nikada neće to dati do znanja... jer se boje i jer su izmanipulirane. Samim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to mijenja, time kako ja odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost... Treba iscijeliti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći: ovaj čovjek - morate ga liječiti, ali kada tako dugo prođe vrijeme ima drugih načina na koje mi možemo utjecati da se to više ne događa i ne ponavlja", poručila je.

Iscjeljenje je pronašla i u duhovnoj glazbi i pisanju. Tijekom svoga boravka ljetos u Zagrebu, kada je nastao i ovaj intervju, objavila je emotivnu ispovijest - knjigu "Neslomljena", a obožavatelji će ju uskoro konačno imati priliku i čuti. Početkom listopada Tajči nastupa na koncertu koji se održava povodom 75. godišnjice izraelske nezavisnosti i 26 godina prijateljstva između Izraela i Hrvatske. 

  1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Jalšovec Maja Jalšovec Maja Jalšovec, MasterChef - 28 Maja Jalšovec, MasterChef - 1 +26 Maja Jalšovec, MasterChef - 2 Celebrity Bivša natjecateljica MasterChefa progovorila o nasilju koje je trpjela u vezi: "Sve si ti mogla i trebala, a nije trebao muškarac možda ne mlatiti te''

  1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Martina Korbar Supertalent: Nina Martina Korbar In Magazin: Nina Martina Korbar Nina Martina Korbar +10 Nina Martina Korbar Celebrity Još jedna poznata Hrvatica podijelila je svoje mučno iskustvo: "Samo si zamislite da je to vaša kći, biste li onda razmišljali s - ali?''  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene