Priča koja slama srca

Žene s golubovima sjetimo se svake godine tijekom blagdana, a njezina stvarna sudbina nije puno drukčija od one iz filma

Brenda Fricker - 9 Brenda Fricker - 9 Profimedia 1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Brenda Fricker - 9 Brenda Fricker - 2 Brenda Fricker - 6 Brenda Fricker - 10 Brenda Fricker - 17 Brenda Fricker - 16 Brenda Fricker - 11 Brenda Fricker - 12 Brenda Fricker - 5 Brenda Fricker - 1 +6 Brenda Fricker - 4 Galerija

Brenda Fricker svojom je ulogom u filmu ''Sam u kući'' dirnula gledatelje, a ni njezin stvarni život nije daleko od toga, njezina priča slama srca.

Irska glumica Brenda Fricker jednu od svojih najzapaženijih uloga ostvarila je u drugom nastavku filma "Sam u kući", a gledatelji su je upoznali kao ženu s golubovima u njujorškom parku.

Njezina tužna sudbina u filmu dirnula je gledatelje, a još je tužnije jer ona iz njezina stvarnog života nije puno drukčija.

Glumica je prije više od godinu dana počela pisati memoare, a u razgovoru za Sunday Independent ispričala je kako je prolazila kroz razdoblje teške depresije. Otkrila je kako ju je majka fizički zlostavljala te opisala kako ju je najčešće udarala šakom u lice. Dodala je i da je njihov odnos bio pun uspona i padova, a u jednom se trenutku počela i samoozljeđivati.

Jednom prilikom rekla je kako najviše uživa u samoći i da joj dan prolazi tako što isključi svoj mobitel, spusti rolete na prozorima i leži kraj svoga psa.

"Lagala bih kada bih rekla da ću imati lijep i sretan Božić jer sam jedna od onih ljudi koji su stari i žive sami te ovo razdoblje može biti jako mračno. Isključim telefon i spustim rolete. Unaprijed snimim neke dobre programe i imam psa te tako prođem kroz to razdoblje", rekla je tada Brenda.

U filmu "Sam u kući" utjelovila je kultni lik žene s golubovima, a osvojila je i Oscara, za koji je priznala da ga je bacila na dno bazena.

Danas 78-godišnja Brenda Oscara je osvojila za najbolju sporednu ulogu u filmu "Moje lijevo stopalo", a da joj ta nagrada nije puno značila, pokazala je kad je nagradu bacila na dno bazena u Connemari 1989. godine. A zašto je to učinila, veže se uz njezina pokojnog supruga.

Brenda iza sebe ima brak s Barryjem Daviesom, koji je potrajao od 1979. do 1988. godine, a on je preminuo dvije godine nakon njihova razvoda, što ju je veoma potreslo. Dodatno ju je shrvalo to što nije bila na sprovodu jer je tada snimala seriju "Kristove nevjeste" u Australiji i ugovor joj nije dopuštao da se vrati kući.

"Postala sam histerična i spakirala sam kofere kada sam primila poziv da je umro. Nisu me htjeli pustiti kući jer sam mu bila bivša supruga. Ne znam gdje je zakopan i ne želim znati", ispričala je u jednom intervjuu 2015. godine.

Dodala je da to ne želi saznati jer joj se srce slomilo u komadiće te je otkrila da su se razveli zbog njegova alkoholizma.

"Bili smo ludo zaljubljeni unatoč svemu. Uvijek je bio predivan i zanimljiv muškarac. No postao je alkoholičar i nisam mogla s time živjeti. Ni razvod ga nije uplašio, a nakon njega smo se nastavili viđati jer smo bili zaljubljeni", otkrila je Brenda.

Barry je preminuo nakon pada niz stube, a glumica je naglasila da je on zaslužan što je prihvatila ulogu u filmu "Moje lijevo stopalo" i dobila Oscara.

"Bacila sam scenarij na hrpu, a on ga je uzeo i rekao da moram snimiti taj film jer će mi promijeniti život", ispričala je Brenda i dala do znanja zašto se svojeg zlatnog kipića odlučila nakon svega riješiti.

2013. godine povukla se iz javnosti, a 2021. dobila je ulogu u drami "Holding", adaptiranoj prema istoimenom romanu Grahama Nortona.

Njezine rijetke fotografije iz skorije prošlosti pogledajte u našoj galeriji.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Victoria Beckham - 2 David Beckham - 2 David, Victoria i Brooklyn Beckham David Beckham +26 Harper Beckham - 2 Celebrity Zbog nove razgolićene fotke Davida Beckhama iz poznate tvrtke izdali su posebno upozorenje: ''Ne dolaze svi s njime''

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju MasterChef, kandidati sa svojim bližnjima MasterChef, kandidati sa svojim bližnjima MasterChef, kandidati sa svojim bližnjima MasterChef, kandidati sa svojim bližnjima +27 MasterChef, kandidati sa svojim bližnjima Celebrity Kandidatima MasterChefa pridružili su se njihovi najbliži, pogledajte koliko nalikuju članovima obitelji!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene