Naš James Bond

Goran Višnjić od doktora u "Hitnoj službi" postao "General": Po kojoj ulozi vi pamtite slavnog glumca?

Goran Višnjić (Foto: Dnevnik.hr) Goran Višnjić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Višnjić (Foto: Dnevnik.hr) Goran Višnjić (Foto: Instagram) Goran Višnjić (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Goran Višnjić (Foto: Instagram) Goran Višnjić (Foto: Getty Images) Goran Višnjić (Foto: Instagram) +0 Nina Badrić i Goran Višnjić (Foto: Instagram) Galerija

Goran Višnjić hrvatski je glumac koji se uspio davnih dana probiti do Hollywooda. Sada predstavlja svoj novi film "General", a mi smo se prisjetili njegovog puta do slave.

Šarmer tamne kose koji je uspio osvojiti čak i pjevačicu Madonnu, Goran Višnjić hrvatski je glumac s holivudskom adresom. Njegov glumački talent i dobar izgled osigurali su mu uspjeh ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni. 

Pogledaj i ovo Holywood - 2 ''nisam ovo očekivao...'' Holivudske zvijezde u Osijeku: Glumci opčinjeni hranom, poviješću i ženama!

Veliku priliku Višnjić je dobio 1990-ih kada je američkoj publici predstavljen kao doktor Luka Kovač u medicinskoj seriji "Hitna služba". Zahvaljujući uspjehu u toj seriji, Višnjić se trajno preselio u SAD, a uslijedio je i uspjeh na privatnom planu pa je oženio kćer slavnog hrvatskog redatelja Antuna Vrdoljaka. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In exactly a month we premiere #General in #arenapula ...👍... One of the most beautiful cinemas in the world! July 13th. Are you coming...😊...? @pulafilmfest

Objavu dijeli Goran Visnjic (@goran_visnjic)

Upravo novi Vrdoljakov film, "General" Višnjić trenutno predstavlja u Hrvatskoj gdje će biti premijerno prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli."General" je film posvećen generalnu Anti Gotovini, ključnoj ličnosti u povijesti Domovinskog rata. 

Zanimljivo je kako je Višnjić od najranijih glumačkih dana birao uloge u ratnim filmovima s bremenitim povijesnim porukama. Sa samo 16 godina debitirao je u kontroverznom filmu "Braća po materi" gdje je glumio mladog ustašu. 

Od samih početaka njegove karijere je bilo očito da se radi o glumcu s mnogo potencijala. Naime, Višnjić je najmlađi glumac ikada izabran da glumi Hamleta na Dubrovačkim ljetnim igrama, a u ulozi nesretnog danskog kraljevića pojavljivao se od 1994. do 2000. osvojivši niz nagrada. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#aboutlastnight 😂😂😂 Pazi ekipu...!... 😉... Noć prije premijere...😎...👍 @rene_bitorajac @pulafilmfest #pula #gorannavojec

Objavu dijeli Goran Visnjic (@goran_visnjic)

1998. Višnjića je slavna kraljica popa Madonna izabrala među stotinama drugih kandidata te mu dala ulogu u svom spotu za pjesmu "The Power of Goodybye". Hollywood njegovom šarmu jednostavno nije mogao odoljeti, pa je 1999. ovog hrvatskog glumca časopis People proglasio najzgodnijim stranim glumcem na svijetu, a 2005. opet se našao na listi najzgodnijih muškaraca. 

Njegovoj reputaciji neodoljivog zavodnika ide u prilog i to što ga se ozbljno razmatralo za ulogu Jamesa Bonda. 

Što se tiče uspjeha na domaćem terenu, Višnjić je najzapaženiji po svojoj ulozi u filmu "Duga mračna noć" Antuna Vrdoljaka. 

Višnjić je oženjen Evom, tj. Ivanom Vrdoljak, kiparicom i umjetnicom s čijim ocem, Antunom Vrdoljakom, Goran tako odlično surađuje. Par je posvojio dvoje djece, a dobili su i jedno biološko dijete. 

Iako je glumčev privatan život tekao mirno, jedan skandal zamalo je sve uništio. 

Naime, Mirela Rupić, Hrvatica s kojom je Višnjić za vrijeme svog braka imao kratku aferu zatrudnjela je i rodila mu kćer, Lanu Lourdes. Kada je Mirela istupila u medije i zahtjevala da Višnjić prizna svoju kćer on za to nije želio ni čuti. Ipak, sud ga je natjerao da zbog DNK analize prizna svoje dijete. 

Ipak, čak ni nakon što je javno morao priznati da je prevario suprugu i dijete napravio drugoj, poznati je glumac odbio viđati svoju kćerkicu dugi niz godina, dok ga nedavno paparazzi nisu po prvi puta vidjeli u šetnji s njom. 

  1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Kelly LeBrock (Foto: Getty Images) Kelly LeBrock (Foto: Profimedia) Kelly LeBrock (Foto: Profimedia) Kelly LeBrock (Foto: Getty Images) +4 Kelly LeBrock (Foto: Getty Images) Celebrity Ovisnost i estetski zahvati učinili su svoje: 80-ih je bila seks simbol, no danas je neprepoznatljiva

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene