Baš je jedinstvena!

Posebna žena koju u Hollywoodu jako cijene: Odbija se šminkati, a nije joj smetalo ni što joj je muž dao prsten od bivše

Frances McDormand (Foto: Getty Images) Frances McDormand (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Frances McDormand (Foto: Getty Images) Frances McDormand (Foto: Getty Images) Frances McDormand (FOTO: Getty) Frances McDormand (Foto: Getty) Frances McDormand (Foto: Getty Images) +0 Frances McDormand (Foto: Getty Images) Galerija

Frances McDormand tumači glavnu ulogu u filmu "Nomadland" koji je nominiran u šest kategorija za Oscar pa bi glumica mogla osvojiti treći zlatni kipić.

Nakon sjajne kriminalističke drame "Tri plakata izvan grada", koja joj je donijela nagradu Oscar, Frances McDormand (63) odigrala je glavnu ulogu u filmu "Nomadland"

Pogledaj i ovo showbuzz žele osvježiti format Pjesme nominirane za Oscara izvest će se na krovu muzeja u Los Angelesu i na Islandu

Frances se bori za zlatni kipić u kategoriji najbolje glumice kao i ovaj film koji je dobio odlične kritike, a dobro je primljen i kod publike. Riječ je o tek trećem uratku kineske redateljice Chloé Zhao koji je u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom, potom nagradom publike u Torontu i Zlatnim globusom za najbolji film u kategoriji drame i najbolju redateljicu. Zbog svih tih priznanja vrlo je vjerojatno da će osvojiti i Oscar. 

U središtu radnje je sredovječna žena Ferna, koju tumači Frances, te ona izgubi posao nakon zatvaranje tvornice gipsa i odluči prodati svoje stvari i kupiti kombi u kojem će živjeti. Njime namjerava putovati i tražiti novi posao. Uskoro se zapošljava u Amazonovom distributivnom centru, a s obzirom na razvitak događaja u filmu, sugerira se oštar odnos prema kapitalizmu koji uzrokuje sigurnost radnika. 

Mnogi smatraju da je zbog ove tematike drama "Nomadland" stekla veliku popularnost i da je priča prikladna s obzirom na sadašanja događanja u svijetu koja je uzrokovala pandemija koronavirusa. Zanimljivo je i da je američka Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila dramu “Nomadland” najboljim filmom 2020. godine. 

"Nomadland" je nominiran za šest Oscara: najbolji film, glavnu glumicu, redateljicu, adaptirani scenarij, fotografiju i montažu. McDormand je odradila još jedan odličan projekt, no ima žestoke konkurentice za zlatni kipić pa je neizvjesno koja će ga osvojiti. 

Frances je dva puta odnijela Oscara kući, za filmove "Tri plakata izvan grada" i "Fargo", a bila je dosad šest puta nominirana. Mnoge fascinira jer nije tipična holivudska glumica. 

Nikad se ne šminka pa i na dodjelu Oscara 2018. došla u prirodnom izdanju i oduševila je sve svojim feminističkim govorom, a tijekom njega pozvala je sve nominirane žene da ustanu sa svojih sjedala. "Meryl Streep, ako ti to napraviš prva, sve će te slijediti", poručila je kolegici i zaradila gromoglasni pljesak.

Glumici je tu večer ukraden zlatni kipić na zabavi nakon dodjele, no brzo joj je i vraćen. 

Frances je od 1984. u braku s poznatim redateljem Joelom Coenom (66), a dosadašnje Oscare je osvojila zahvaljujući njemu. Naime, on ju je nagovorio da prihvati uloge u tim filmovima. 

Njihova ljubavna priča započela je 1983. godine na audiciji za njegov debitantski film "Krvavo", dok je Frances tek bila na svom glumačkom početku. Unatoč tome, držala se poprilično nedostupnom te je čak odbila pojaviti se u drugom krugu audicije, no na kraju je dobila ulogu.

Uskore se između nje i Coena pojavila kemija, a nakon što ga je jednu večer pozvala k sebi doma da razgovaraju o knjigama kojima su oboje opsjednuti, shvatili su da su stvoreni jedno za drugo.

Vjenčali su se godinu dana nakon toga, a zanimljivo, prsten koji je dobila Frances pripadao je Joelovoj bivšoj ženi, od koje se razveo 70-ih godina. Glumici to nije smetalo jer, kako je sama jednom istaknula, vrlo je praktična i ne voli bacati stvari.

Supružnici su 1995. posvojili dječaka iz Paragvaja, Pedra, a i sama glumica bila je posvojena. Iako je rođena u SAD-u, kada je imala godinu i pol, posvojio ju je jedan kanadski par, a sa svojom biološkom majkom nikada nije htjela ostvariti kontakt.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Beyonce (Foto: Instagram) +0 Beyonce (Foto: Instagram) Celebrity Napali su je da se uređuje u fotošopu pa je u mini prozirnoj haljini svima pokazala da su bili u krivu

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene