prvi Božić bez Philipa

Kraljica Elizabeta otvorila dušu pred cijelom nacijom i prisjetila se voljenog supruga: "Sada razumijem da Božić može biti jako težak"

Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) +0 Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Galerija

Kraljica Elizabeta II. slavi svoj prvi Božić bez princa Philipa koji je preminuo u travnju ove godine, a svojeg pokojnog supruga prisjetila se tijekom tradicionalnog božićnog obraćanja naciji.

Britanska kraljica Elizabeta II. povjerila se tijekom tradicionalnog božićnog obraćanja naciji i rekla da joj nedostaje pokojni suprug Philip, njegov vragolasti pogled, dobro poznati smijeh i pionirska posvećenost okolišu.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton Posebna lokacija William i Kate nakon godinu dana stigli na njima važno mjesto, njihov boravak tamo obilježit će i pomalo tužan dan

"Iako je veselo razdoblje za mnoge ljude, Božić može biti jako težak za one koji su izgubili dragu osobu. Ove godine to posebno dobro razumijem", izjavila je kraljica u poruci, osobnijoj nego ikada snimljenoj u dvorcu Windsor.

Kraljica (95) je dodala da je veliku utjehu pronašla u brojim počastima vojvodi od Edinburgha koji je umro u travnju u 99. godini.

Elizabeta II. se nježno prisjetila Philipa s kojim je bila 73 godine u braku i njegovog osjećaja odgovornosti, intelektualne znatiželje i sposobnosti da se zabavi u svakoj situaciji.

"Nestašni sjaj njegovih očiju bio je na kraju jednak kao i kada sam ga vidjela prvi puta", naglasila je.

Godina 2021. je bila teška za devedesetpetogodišnju kraljicu, koja je nakon smrti supruga morala odustati od većine svojih obveza po preporuci liječnika i nakon noći provedene u bolnici iz nikada jasno utvrđenih razloga.

Sin Charles i supruga Camilla provode Božić uz kraljicu, ali ne i kćer Anne, koja je u izolaciji nakon što joj je suprug pozitivan na koronavirus. Princ William i supruga Kate s njihovo troje djece provode božićne blagdane na istoku Engleske.

Kraljica je u govoru spomenula prenošenje tradicija i vrijednosti posebice u zaštiti okoliša i zadovoljno dodala da su Philipov pionirski rad nastavili Charles i William i sudjelovali na konferenciji o klimi COP26 u Škotskoj, dok je ona morala otkazati svoj odlazak.

Ali nije spomenula princa Harryja i suprugu Meghan, koji su se udaljili od kraljevske obitelji 2020. i žive u Kaliforniji, iako je bila oduševljena rođenjem četvero djece u kraljevskoj obitelji u 2021. godini, među kojima je i Lilibet, drugo dijete tog para.

Kraljica Elizabeta II. je također spomenula i velike događaje u nadolazećoj 2022. godini, među kojima Igre Commonwealtha sljedećeg ljeta i svoj platinasti jubilej, kojim se obilježava 70 godina od stupanja na prijestolje 6. veljače 1952.

(Hina)

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec +0 Kolinda Grabar-Kitarović Celebrity Kolinda provela Badnjak u društvu poznatih dama, a doznalo se i tko je misteriozni muškarac s kojim je snimljena na špici

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene