holivudski velikan

U 91. godini preminuo redatelj kultnih filmova "Goonies" i "Smrtonosno oružje"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Redatelj Richard Donner preminuo je u ponedjeljak, a vijest o smrti potvrdila je njegova supruga Lauren Shuler Donner.

Richard Donner, holivudski redatelj među čije se filmove ubrajaju "Superman" i "Smrtonosno oružje", umro je u 91. godini, objavio je u utorak BBC.

Umro je u ponedjeljak, potvrdila je njegova supruga, filmska producentica Lauren Shuler Donner.

Njegova produkcijska kompanija potvrdila je vijesti Varietyju, no nije naveden uzrok smrti.

Njegov prvi veliki proboj bio je s filmom "Pretkazanje" iz 1976., dok je kasnije producirao "Moga prijatelja Willyja" i "Izgubljene dječake".

Njegov rad na "Pretkazanju" donio mu je i ulogu redatelja originalnog "Supermana" iz 1978. godine.

Donner je također radio na dijelovima nastavaka "Supermana", no zbog spora s dva producenta koji su radili na filmu napustio ga je prije nego što je bio završen.

Donner je potom režirao svoj sljedeći studijski hit "Goonies". Iza toga je uslijedio prvi dio "Smrtonosnog oružja", koji je izišao 1987., s Melom Gibsonom i Dannyjem Gloverom u glavnim ulogama.

Steven Spielberg, koji je napisao priču prema kojoj su snimljeni "Gooniesi", rekao je Varietyju da je Donner bio talentiran u mnogim žanrovima.

"Biti u njegovu krugu bilo je poput druženja s omiljenim trenerom, najpametnijim profesorom, najgorljivijim motivatorom, najdražim prijateljem, najodanijim saveznikom i naravno, najvećim Goonijem od svih", rekao je Spielberg.

"Bio je u potpunosti dječak. Potpuno vođen srcem. Ne mogu vjerovati da ga nema, no njegov hrapavi, srčani smijeh ostat će sa mnom zauvijek", dodao je.

(Hina)

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Vanja Halilović (Foto: Instagram) +0 Vanja Halilović (Foto: Instagram) Celebrity Jedna od najljepših Hrvatica ozbiljna lica snimljena pred sudom u Zagrebu, prijeti joj visoka novčana kazna

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene