Sretan ti rođendan

PREKINUT ŽIVOT SLAVUJA Mladost koja ostaje vječna inspiracija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Toše Proeski, da je napunio 36 godina, možda bi danas za njega znao cijeli svijet.

25. siječnja, dan je kada se obitelj, prijatelji i obožavatelji diljem regije prisjećaju balkanskog slavuja Toše Proeskog.

Pogledaj i ovo Toše Proeski Osvanula na Instagramu Nikad viđena fotografija neprežaljenog Toše Proeskog rasplakala je njegove obožavatelje: "Zaspale su oči lijepe..."

Dan je to kada bi pokojni Toše slavio svoj 36. rođendan.

Glazbenik je rođen 25. siječnja 1981. u Makedoniji, u Prilepu. Tada nitko nije očekivao da će izrasti u golemu zvijezdu iako je već s 10 godina, na svojem prvom nastupu kada je otpjevao 'Ave Mariju', sve ostavio bez daha. Nakon samo pet godina nastupio je na jednom makedonskom festivalu što je bio i njegov ključni nastup jer nakon toga njegova je karijera krenula vrtoglavo u visine.

Studirao je solo-pjevanje i bio je jedan od najboljih studenata. Iza njega su brojne nagrade, bivšu državu osvojio je s lakoćom, a netom prije smrti krenuo je graditi i karijeru izvan Balkana. Bio je UNICEF-ov izaslanik dobre volje, a za svoj humanitarni rad primio je i priznanje ''Majke Tereze''.

Toše je poginuo 16. listopada 2007. u automobilskoj nesreći. Dogodilo se to u 6 sati i 20 minuta. Putovao je iz Skopja za Zagreb, a nesreća se dogodila na autocesti A3 kod Nove Gradiške.

Bio je autu s menadžericom Ljiljanom Petrović i vozačem Georgijem Georgijevskim. Vozač je udario u kamion, a Toše je poginuo na licu mjesta. Istraga je pokazala da je vozač zbog umora zaspao. On je zadobio teže ozljede, dok je Ljiljana zadobila lakše. Vještačenje je pokazalo i to kako se zračni jastuci u automobilu nisu otvorili u trenutku sudara.

Da je Toše poginuo, bila je vijest koja se proširila poput munje. Cijela regija zavila se u crno. Teško je bilo povjerovati da nas je napustio izvrstan glazbenik kojeg je krasio epitet skromnog i dobrog momka.

Da je živ, Toše bi slavio 36. rođendan i tko zna kolike bi uspjehe do danas ostvario. Danas je mnogima inspiracija i uzor kojeg je teško dostići.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene