Nikada preboljen

PREKINUTA MLADOST Sretan ti rođendan anđele

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

25. siječnja, dan je kada se fanovi i prijatelji diljem regije i šire prisjećaju svog najomiljenijeg pjevača, princa Balkana.

Pjevač anđeoskog glasa, Toše Proeski, rođen je 25. siječnja u Prilepu u Makedoniji. Nitko nikada nije sumnjao kako će Toše jednog dana postati veliko ime, velika zvijezda. Imao je samo 10 godina kada je na svom prvom nastupu otpjevao 'Ave Mariju' i publiku ostavio doslovno bez teksta. Studirao je solo pjevanje i bio jedan od najbojih studenata. Pjevačku karijeru započeo je već sa 15 godina na festivalu 'Makfest'. Nakon toga njegova se popularnost poput plamena proširila po prostoru bivše Jugoslavije.

Pogledaj i ovo Toše Proeski zauvijek tvoji, potpisujemo! Neprežaljeni Toše Proeski slavio bi 43. rođendan, a ove njegove riječi najbolje opisuju kakav je bio: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim..."

Ali Toše nije bio samo pjevač kojeg su obožavale mase, bio je običan mladić, skroman i nevjerojatno velikog srca, bio je UNICEF-ov poslanik dobre volje i pomagao je djeci, za svoj je nesebični radi 2002. godine primio veliko priznanje Majke Tereze.

Nakon suradnje s Tonyjem Cetinskim 'Lagala nas mala' 2004. Toše je postao jedno od najvećih glazbenih imena u Hrvatskoj. Bio je jedini inozemni izvođač koji je odnio pobjedu na Hrvatskom radijskom festivalu, a pjesma 'Srce nije kamen' postala je najizvođenija pjesma na domaćim radio postajama. Dobio je brojne nagrade za postignuća na području cijelog balkana, a u planu je bila i njegova međunarodna karijera. Činilo se kako je Toše nezaustavljiv u svom radu, kako glazbenom, tako i humanitarnom, ali Bog je za njega imao neke druge planove.

Bilo je rano jutro, negdje oko 6 i 20 tog kobnog 16. listopada 2007. Toše je putovao iz Skopja za Zagreb autocestom A 3. U automobilu uz njega bili su Ljiljana Petrović, menadžerica i njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski. Georgij je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u teretnjak. Toše je poginuo na licu mjesta zbog ozljede kralježnice. Toše i Ljiljana, koja je zadobila lakše ozljede, spavali su, a kasnije se pokazalo kako je zaspao i Georgij koji je upravljao vozilom. On je zadobio teške ozljede. Vještačenje je pokazalo i to kako se zračni jastuci u automobilu nisu otvorili u trenutku sudara.

Vijest o pogibiji voljenog Toše Balkanom se proširila poput požara. Svi su bili u nevjerici i bilo je uistinu teško ne zaplakati za jednim mladim izgubljenim životom pred kojim je bilo još toliko toga.

25. siječnja, Toše bi napunio 35 godina i tko zna, možda bi već bio zvijezda čije bi ime znao cijeli svijet. Na žalost, to nikada nećemo saznati.

Sretan ti rođendan anđele.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene