Zabrana Amerikancima!

Vijest koja je obilježila vikend: Kako su uopće stigli na Kubu?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Beyonce i Jay Z proslavili su petu godišnjicu braka ovog tjedna u Havani gdje ih je pozdravilo brojno stanovništvo i pratilo ih tijekom šetnje po glavnom gradu Kube. No nije se svima to svidjelo...

No nisu svi bili oduševljeni dolaskom Beyonce i Jay Z-a na Kubu. Dvoje republikanskih kongresnika zatražilo je od američkog ministarstva financija detaljnije podatke o nedavnom posjetu američke pjevačice Beyonce i njezina supruga Jay Z-ija Kubi i vrsti dozvole koja im je izdana za taj put.

Pogledaj i ovo showbuzz Pogledajte video! Beyonce dobila po guzi: Fan prešao svaku granicu!

>> Svoje tijelo dovela je do savršenstva - izgleda bolje nego ikad!

Ukoliko par nije ishodio dozvolu američkih vlasti za posjet zemlji koja je obuhvaćena sankcijama prijeti im novčana kazna.

Oni su objedovali u nekim od najboljih restorana u gradu, plesali uz zvuke kubanske glazbe i šetali se povijesnom jezgrom Havane te se slikali s obožavateljima koji su ih prepoznali unatoč polustoljetnom ideološkom jazu koji dijeli SAD i Kubu.

Kongresnici Ileana
Ros-Lehtinen i Mario Diaz-Balart u pismu upućenom u petak zatražili su od Adama Szubina, ravnatelja Ureda za nadzor nad imovinom u inozemstvu "informacije o vrsti dozvole koju su Beyonce i Jay-Z dobili, s kojim ciljem i tko je odobrio takvo putovanje".

Ros-Lehtinen i Diaz-Balart zastupnici su iz južne Floride u kojoj je brojno stanovništvo kubanskog porijekla. 'Unatoč jasnoj zabrani turističkih putovanja u Kubu, brojna medijska izvješća opisala su njihov put kao turizam i Castrov režim hvalio se time", napisali su u pismu. 'Mi predstavljamo zajednicu u kojoj su mnogi duboko i osobno patili zbog zločina Castrova režima'.

Iako je administracija predsjednika Barracka Obame ublažila uvjete za putovanja u okviru akademske, kulturne ili vjerske razmjene, američki trgovinski embargo protiv Kube onemogućava većinu Amerikanaca u putovanjima na taj otok bez dozvole američke vlade.

State Department je kazao kako mu nije bilo poznato da dvije američke zvijezde planiraju put na Kubu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene