Dobra odluka

Prvo podigla prašinu, a potom odustala! Scarlett Johansson posao prepustila transrodnoj osobi

Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Getty Images 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Scarlett Johansson (FOTO: Getty) Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) +0 Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Galerija

Gumica Scarlett Johansson odustala je od suradnje s redateljem Rupertom Sanderson s kojim je trebala snimati film "Rub & Tug" o transrodnoj osobi, nakon negodovanja aktivista koji smatraju da bi glavnu ulogu trebalo povjeriti transrodnoj osobi, piše časopis "Out".

Glumicu Scarlett Johansson kritizirali su zbog toga što je prihvatila glavnu ulogu u biografskoj drami o transrodnom muškarcu, gangsteru po imenu Dante Tex Gill.

Pogledaj i ovo Scarlett Johansson i Colin Jost (Foto: Getty Images) velika sreća! U tajnosti je rekla ''da'' i trećem suprugu, a sad su iznenadili objavom da su dobili i prvo zajedničko dijete

Odabir cis rodne osobe (osobe koja nije transrodna) za ulogu transrodne osobe podigla je prašinu među transrodnim glumicama koje smatraju da je riječ o još jednoj vrsti diskriminacije. Pobunile su se jer ne dobivaju iste prilike kao cis rodne glumice.

"Divim se transrodnoj zajednici i zahvalna sam što se priča o njihovoj uključenosti u društvo nastavlja u Hollywoodu", rekla je Johansson u ekskluzivnoj izjavi za časopis Out.

Scarlett Johansson (FOTO: Getty) Scarlett Johansson (FOTO: Getty)

"Premda bih neizmjerno voljela utjeloviti Dantea, potpuno mi je jasno zbog čega mnogi smatraju da bi ga trebala glumiti transrodna osoba. Zahvalna sam što je ova rasprava o glumačkoj postavi potaknula širu priču o različitostima u našem društvu i o prenošenju takve teme na film", kazala je glumica.

U biografskoj drami o gangsteru po imenu Dante Tex Gill, koji je kontrolirao mrežu bordela tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i na tome zarađivao milijune dolara, gledatelje će zaintrigirati priča o transrodnom muškarcu koji je ratovao sa zakonom, mafijom i na kraju skončao u zatvoru zbog utaje poreza.

Veliki šef Dante zapravo je bio žena Lois Jean Gill koja se predstavljala kao muškarac. (Hina)

Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Scarlett Johansson (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene