Tužna istina

Legendarni glazbenik progovorio o teškim patnjama: "Od straha tri godine nisam sišao s kauča"

Robbie Williams (Foto: Instagram) Robbie Williams (Foto: Instagram) Instagram 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Robbie Williams (Foto: Profimedia) Robbie Williams (Foto: AFP) Robbie Williams (Foto: AFP) Robbie Williams (Foto: Profimedia) Ayda Field i Robbie Williams (Foto: Instagram) Ayda Field i Robbie Williams (Foto: Instagram) Ayda Field i Robbie Williams (Foto: Instagram) Robbie Williams (Foto: Getty Images) Robbie Williams (Foto: Getty Images) Robbie Williams (Foto: Getty Images) +4 Robbie Williams (FOTO: Instagram) Galerija

Slavni pjevač Robbie Williams otvorio je dušu i otkrio kako dugi niz godina pati od agorafobije, straha od javnih mjesta i mnoštva ljudi...

Robbie Williams, slavni britanski pjevač koji već desetljećima stvara glazbene hitove, otkrio je kako godinama pati od ozbiljne fobije – boji se javnih mjesta i otvorenih prostora, osobito ako na njima ima mnogo ljudi. 

Pogledaj i ovo showbuzz Prije koncerta Bandić presretan: Upoznao je Robbieja Williamsa!

Agorafobija je iracionalan strah od otvorenih prostora zbog straha da se među mnoštvom ljudi ne bi moglo pobjeći u opasnoj situaciji, a simptomi straha vezanih uz tu fobiju jesu napadi panike, anksioznosti, pa i depresija. 

Williams je sada odlučio otvoriti srce novinarima pa je tako za britanske tabloide izjavio kako godinama pati od agorafobije. Iako se bori s tim stanjem, njegovo zanimanje megapopularnog pjevača ne pomaže mu mnogo. 

Često se mora izlagati masama ljudi, obožavatelja koji ga žele dodirnuti i slično, a sve to pjevača – užasava. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can’t wait to show off my FIFA19 skills at @TwitchPrime Crown Cup. Teaming up with Arsenal legends @thierryhenry and @alexscott2. Kick off at 6pm BST on http://twitch.tv/twitchprime. #primeday #twitchprime

Objavu dijeli Robbie Williams (@robbiewilliams)

U trenutku kada je bio psihički najslabiji i kada je živio u stalnom strahu, Robbie je prema vlastitom priznaju odbio 15 milijuna dolara vrijedan ugovor kojim je trebao zamijeniti Simona Cowella kao člana žirija u američkoj inačici showa "American Idol", a sve zbog agorafobije. Naime, nije se uopće mogao natjerati da iziđe iz kuće ni sići sa svog golemog kauča. 

"Moje tijelo i um su mi govorili da ne bih trebao nigdje ići, da ne mogu ništ radti. Sve mi je govorilo da trebam čekati - pa sam to i činio", otkrio je pjevač. 

Najgore razdoblje za Robbieja trajalo je od 2006. do 2009. Tada je živio u svojoj kući umotan u kašmirski ogrtač, jedući čips i puštajući bradu. Trenutak koji je sve promijenio bio je kada je čuo na radiju pjesmu "Human" grupe Killers. Tada se sve promijenilo, tvrdi Robbie. 

Naime, riječi pjesme glase – "Nekada se unervozim kada vidim otvorena vrata". 

Zbog te pjesme Robbie se odlučio potražiti psihijatrijsku pomoć pa je krenuo na terapiju. Srećom, urodila je plodom pa se nakon godinu dana pjevač ponovno usudio izaći iz kuće, a procvjetala je i njegova glazbena karijera. 

No povratak nije prošao bezbolno. 

"Nije bilo ritma ni razloga za nastupanje u meni, osjećao sam se prazno. Bilo je tako neprirodno. Mislio sam da užasno nastupam, nisam uopće znao što radim", rekao je Robbie. 

Britanski slavuj već je ranije priznao kako pati od cijelog niza psihičkih poremećaja. Jedan od njih je i tjelesni dismorfni premećaj koji tjera osobu koja ga ima da mrzi svoj izgled zbog neke male fizičke mane. Poremećaj uzrokuje kroničnu nesigurnost i mržnju prema vlastitom tijelu. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let me know when I can breathe out

Objavu dijeli Robbie Williams (@robbiewilliams)

Williams je tako priznao da ima groznu sliku o vlastitom izgledu te da misli da je strašno neugledan. Zbog toga je u prošlosti stalno jako gubio ili dobivao na težini. 

Osim toga, Robbie pati i od NS-RED-a iliti poremećaja noćnog jedenja koji ga tjera da noću "počisti" frižider. 

Ipak, Williams se unatoč svim problemima uspio othrvati niskom samopouzdanju i trenutačno se osjeća bolje no ikada. Također, upravo je on jedan od najuspješnijih pjevača u povijesti britanske glazbe. Prodao je više od 90 milijuna albuma i osvojio 18 Brit Awardsa. 

Osim toga, Williams je 2002. potpisao najskuplji izdavački ugovor u povijesti koji je vrijedio 80 milijuna funti.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Severina (Foto: Instagram) Severina (Foto: Instagram) Severina (Foto: Instagram) Severina (Foto: Instagram) +2 Severina (Foto: Instagram) Celebrity Seve objavila fotku u badiću, odmah se javila Lana Klingor: ''Kakvo tijelo, ti si izdefinirana do bola''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene